tirsdag 22. september 2009

Kjentmannsmerket: Butlersmalet, Østsiden ved 'Kabelvogn'

Denne posten hadde jeg originalt tenkt å ta sammen med 'A.B. N° 36 Bolten'-posten, men dyp rumling fra magen min den gangen medførte at denne posten ble droppet da. Så da jeg befinner meg på langtur gjennom marka og ruten min tar meg forbi Butleren så ser jeg mitt snitt til å gjenoppta det jeg oppga den gangen.



Utgangspunktet mitt er derfor rett i nærheten av posten, jeg hadde tenkt å overnatte ved Åbortjernet som ligger rett nord for Butleren. Så jeg tenkte at jeg kunne finne posten før jeg fant meg en leirplass ved tjernet. Jeg kom til Åbortjernet litt utpå ettermiddagen, men himmelen hadde ikke blitt nevneverdig mye mørkere da jeg satte i vei ned mot Butleren. Fra Butlerhytta går den blå-merkede stien videre rett forbi der posten er merket på kartet i heftet, men jeg tar sjansen på å følge traktor-/anleggs sporene som går langs bredden for å spare litt tid.

Butlersmalet, Østsiden ved 'Kabelvogn'.

Posten finner jeg raskt, den ligger jo da også rett ved kraftledningene som går over Butleren, og de bryter jo landskapet opp rimelig greit. Ellers er faktisk plassen ganske så hyggelig. Ved posten ligger det rester etter kabelvognen som ble brukt til å inspirere mastene til Holsledningen. Her gikk det før an å gå over til andre siden, men det var før de demmet Svarten opp så mye at Svarten og Butleren ble til ett vann.

Jeg kan krysse av for ny post funnet og setter dermed kursen tilbake til Åbortjernet.

Kveldsstemning ved Butleren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg