søndag 3. januar 2010

Før månen og alle de andre

Siste dag i juleferien (vel, kan jo diskuteres siden det er en søndag og man likevel ville hatt fri) og beina kribler etter å komme seg ut på ski. Gårsdagen skitur ble bare en rask affære, Sognsvann (øst) til Sognsvann (vest) om Skjersjøen og Ullevålseter. Så ikke årets første skitur med andre ord. Planene er å gå litt lengre denne dagen, men jeg kommer seint igang etter å ha sovet dårlig om natten. Det blir tolv-toget fra Kjelsås til Movatn, istedet for ti-toget.

Ikke dermed sagt at jeg er alene om å ta det toget, men jeg er kanskje alene om å legge ruten til Ørfiske istedet for å gå opp bakkene mot Tømte. Det betyr derimot å måtte gå litt på veien, nok snø til å gå fint men litt kjedelig. Så hvorfor den veien? Forandring og litt av hensyn til tid, fra Ørfiske går det en løype gjennom skogen til Fløyta nedenfor Holmetjern.


Ruten jeg har lagt opp er som følger, fra Holmetjern (dit har jeg jo allerede skrevet om) går sporene videre ned til traseen mellom Hakadal og Fortjern. Jeg setter retning mot vest og passerer Gørjahytta som ikke har åpnet ennå. Ved Fortjernet tar jeg inn på sporene som går over Rådalshøgda og som går forbi Øyungen. Videre forbi Skjersjøen, ned mot Hammeren og til slutt til Sognsvann.


En grei tur denne gang, gikk litt trått til tider. Men la om til å gå litt mer avslappet og fikk da bedre flyt i løypa. Da er man klar til kveldens troll i eske double bill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg