søndag 4. april 2010

Påskestemning i Marka

Sagene, morgen
Våknet med en følelse av at skisesongens siste krampetrekninger ikke er over. Påskens triste og gråe favntak på himmelen hadde sluppet. Det er faktisk sol ute.

Sognsvann
Går over parkeringsplassene til det nordlige hjørnet hvor sporet starter, vil unngå det isete og våte sporet fra kiosken ved Sognsvann. Kommer ikke unna likevel. Vanner skiene under og sørger for å få barnåler under skiene fra starten av.

Store Åklungen
Skyer litt over. Ikke mange i løypene.

Det dukker opp åpent vann på Aurtjernet (søndre).

Ullevålseter
Noen få par med ski utenfor sportsstuen. Mest folk til fots opp veien fra Hammeren ser det ut som. Den lille hvite hesten (ponny?) ute og mingler.

Bortenfor krysset etter Aurtjernet (nederste)
Den lille dammen som lå i sporet er borte, kan gå rett over snøen (som er skitten vel og merke) istedet for rundt.

Ovenfor Aurtjernet (øverste)
Vannet som rant over sporet fredag er borte, tilbake er bare konturene av vannet og skitten snø. Dårlig feste i bakkene opp.

Kjellerberget, naturreservat
Sporet tar en snartur innom naturreservatet nedenfor Kjellerberget. Mulig eventyrskog? Det klarner opp igjen. Føret skifter frem og tilbake, ikke så aller verst under skiene nå.

Snart åpent vann på Aurtjernet (nordre).

Lautås
Jente sitter og soler seg midt i sporet i bakkene opp mot Lautåsen. Forståelig med tanke på solen, uforståelig med tanke på plassen. Sier hei, og jenta smiler tilbake.

Glåmene
Ikke et spor av den tykke tåken som dekket denne delen av myren forrige søndag. Tilbake er bare flott vær, litt vind bare. Stopper og drikker litt vann rett etter krysset. Her og der kan man se sporene etter dyr som har løpt over snøen. Ser ingen dyr.

Osmarka
Det som skjer når jeg tar fraspark på skiene er ingenting, festet har forsvunnet igjen. Godt mulig solen har fått for mye tak.

Kikutstua
Flere folk her idag enn på fredag. På den andre siden så burde det og være det. Flere sitter ute, nydelig vær. Bestiller mye, både rundstykke og kake (type sjokolade).

Vinteren har mistet sitt grep rundt Bjørnholt.

Skisporet ovenfor Åbukttangen
Kikutstua dukker opp i siktet på den andre siden av Bjørnsjøen for meg. Nybygget gliser umalt over isen. Helvete venter meg.

Fuglemyra
Passerer død fugl rett ved siden av det ene skisporet. Rett under kraftledningen, kan kraftledningen ha tatt livet av fuglen?

Bjørnholt (på andre siden)
Nok for sent for en bolle på Bjørnholt nå, steike så gode de er. Det er åpent vann akkurat ved demningen nedenfor. Ikke mye spor av vinterens konge på trærne nå lengre (ikke sett noe til skogens kongle heller).

Bjørnsjøhelvete
Stopper ved utsikten. Kan ikke se for meg at det er så mange i sporet på andre siden som går over Kamphaug nå.

Helvete nedenfor Bjørnsjøen.

Sporet øst for Høgåsen
Skikkelig råtten snø her, selv i sporene forsvinner jeg nesten ned i snøen.

Sognsvann
Tilbake og ferdig med turen. Skifte klær og vente på t-banen ned til Tåsen.

Sagene, ettermiddag
Fin tur. Ble jo bra vær og greier. Koser meg i sofaen med varm te og en bok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg