søndag 30. mai 2010

Lavtflyende fly over marka

Stillheten jeg har søkt blir brutt da et stort fly med ett befinner seg rett over tretoppene over Kalvsjøen i Nordmarka. Opptil flere ganger sirkler flyet over meg, en gang rett over hodet føles det som.

Så kan en lure på hva som er grensen for hvor lavt et fly kan befinne seg over bakken, flyplasser utelatt av naturlige grunner. Forskrift om lufttrafikkregler (FOR 2003-02-07 nr 252: BSL F 1-1) sier i paragraf 2-7:

"Med mindre det er påkrevd for avgang eller landing, eller det foreligger særskilt tillatelse fra Luftfartstilsynet, skal luftfartøy ikke flys over tettbebyggelse eller folkeansamling i friluft i mindre høyde enn at luftfartøyet kan lande uten unødig fare for person eller eiendom på bakken eller vannet."

Jeg tror ikke at jeg kan regnes som en folkeansamling. Det føltes uansett litt merkelig at et fly skulle få lov til å fly så lavt som det gjorde, og gitt størrelse. Jeg er dessverre ingen kjenner av fly, så jeg kan ikke si noe eksakt om type. Det så ut som et lastefly, om det nå finnes noe slik. Sannsynligvis så er det sikkert helt i orden.

Fikk dessverre ikke tatt noen bedre bilder av flyet enn dette:


Lavtflyende fly over Kalvsjøen i Nordmarka.

2 kommentarer:

  1. Tipper det hadde litt med
    http://www.flydagen.no/ å gjøre. Flystevne på Kjeller 30. mai 2010. #8D)

    SvarSlett
  2. Høres ut som en god forklaring. Takk for den oppklaringen.

    SvarSlett

populære innlegg