torsdag 16. september 2010

Et tilbakeblikk på fjellturen i Kirgisistan sommeren 2008

I sommeren 2008 var jeg med på en fellestur i regi av Turistforeningen til Kirgisistan, denne turen har jeg lenge hatt lyst til å skrive noen ord om. Kirgisistan er ikke akkurat det landet vi vet mest eller hører om her i Norge, med et unntak av de interne stridighetene som oppsto i landet tidligere i år. Et uvanlig land å reise til, men veldig spennende.

Det Kirgisiske flagget.

Kirgisistan er et lite fjelland inneklemt mellom Kina, Kasakhstan, Tadsjikistan og Usbekistan. Landområdet er på 199,900 kvadratkilometer og har en befolkning på ca 5.5 millioner innbyggere. Hovedstaden og største by heter Bishkek. Hoveddelen av turen var en fjelltur i det storslåtte fjellområdet som heter Tien Shan, 'Himmel-fjellene', men det var også lagt opp til kulturopplevelser i andre deler av landet og da spesielt rundt Issyk-Kul.

Kart over Kirgisistan.

I denne 'lille' serien med tilbakeblikk på turen vil jeg presentere de seks dagene som vi gikk i fjellet og så fortelle litt om opplevelsene i Kirgisistan etterpå. Man sier at bilder sier mer enn tusen ord, så hovedsaklig vil jeg presentere turene med bilder, men jeg vil og prøve å fortelle litt om turene i tillegg. Turen varte fra 17. juli til 30. juli.

Første delen av turen gikk hovedsaklig med til å reise til utgangspunktet for fjellturen. For å komme til Kirgisistan reiste vi med fly til Bishkek, med mellomlanding i Moskva. I Bishkek ble det et kort opphold på et hotell i byen (Hotell Asia Mountains) for å få noen få timer på øyet før vi satte oss på en buss som skulle bringe oss til innsjøen Issyk-Kul og landsbyen Tamga. Issyk-Kul er den nest største fjell innsjøen i verden etter Lake Titicaca, som ligger i Sør-Amerika. I Tamga overnattet vi på et veldig hyggelig privat gjestehus.

På veien til Issyk-Kul stoppet vi ved denne kirgisiske kafeen, inne var det ganske så spartansk møblert. Litt sånn som man ser for seg steder som ligger øde til. Utenfor var det en mobil lege vogn utplassert på grunn av de mange trafikk ulykkene på veiene.

Sydsiden av Issyk-Kul, innsjøen er verdens nest største fjell innsjø og er 182 kilometer lang og dekker et område på 6,236 kvadratkilometer.

Regnbue over fjellene sett fra Tamga, en liten landsby hvor vi overnattet den andre natten i Kirgisistan på et hyggelig privat gjestehus.

Gjestehuset i Tamga vi overnattet i, typiske kirgisiske hus.

På veien til fjellturen stoppet vi på et marked i en liten by vi passerte.

Jeg hadde en fantastisk fin tur og opplevelse på mitt opphold i Kirgisistan. I tillegg var jeg heldig med de andre deltagerne på turen, for de var en hyggelig og fin gjeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg