søndag 6. mars 2011

Troll I Eske (06.03.11): The Way Back

Ikke lang tid etter at jeg satte meg ned i salen for å se månedens troll i eske kom jeg ut igjen. Det var ikke fordi jeg var misfornøyd med valget av film, men fordi jeg allerede hadde sett filmen. Den ble vist som hemmelig førpremiere i regi av Oslo Kino i slutten av forrige måned. Søndag, sein visning og lang film betyr seint ferdig og det var årsaken til at jeg forlot kinosalen, selv om jeg ikke ville hatt noe imot i å se filmen en gang til.

The Way Back.

Ut på (lang)tur. Filmen var The Way Back av Peter Weir som er basert på boken The Long Walk av Slawomir Rawicz (men egentlig ført i pennen av Ronald Downing). Basert på en sann historie som det heter, men det er visstnok bare delvis sant.

Dette er historien om en gruppe fanger fra et fengsel i Sibir som flykter og til slutt ender opp i India etter en marsj som tar dem gjennom Sovjetunionen, Mongolia, Kina og Tibet. For ikke å nevne Gobi-ørkenen og Himalaya. Med andre ord en lang reise gjennom variert landskap og natur anført av den polske offiseren Janusz i Jim Sturgess sin skikkelse. Med seg på reisen har han en amerikaner i Ed Harris sin skikkelse, Colin Farrell kleddd ut som russisk yrkeskriminell og ellers en brokete samling politiske fanger.

Det er også det man må forvente når man går og ser denne filmen, en lang tur. Det kan nok bli litt mye i lengden. Filmen klarer likevel å holde på interessen og jeg savnet faktisk mer fra ferden over Himalaya. En film for vandrere og natur-elskere, så har også National Geographic vært med å produsere filmen. Så for en bare finne seg i de sedvanlige klisjeene, de er likevel ikke så fremtredende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg