onsdag 20. april 2011

Snapshots gjennom Nordmarka, Påsken 2011 (del 2)

Store Gørja. Nå er det slutt på servering på Gørjahytta for sesongen og jeg må vente til neste år igjen for å smake på markas beste vaffler igjen. For å komme ut på isen må en hoppe, det anbefales ikke.

Det lille uthuset til Gørjahytta ved sporet. Mang en gang har mine ski og staver lent seg mot veggen der.

Helgeren. Isen er på vei bort fra dette store bassenget i markas rike. På andre siden av vannet kan man skimte Storhaugen og Barlindhøgda, som jeg gikk over i en flott tur i fjor.

Myrtjernet. Langsmed dette vannet går en de hyggeligste skiløypene i marka.

Utsikt fra Haklomiddagskollen. Klatret opp gjennom villniss, råtten og våt snø, og tett skog. På toppen flott utsikt over marka. Nøt det fine været, utsikten og den medbragte lunsjen på toppen mens jeg kikket ned på syklistene som kommer til og fra Kikutstua nedenfor.

Østre Fyllingen. Fire dager etter at jeg passerte skiltet ved siden av vannet har ytterligere enda mer is smeltet og blitt borte. Skisporene ligger fortsatt tydelig igjen på isen til minne om gamle turer. Jeg minnes godt en iskald tur over vannet tidligere i år, nå er det varmt i luften og langt fra så kaldt.

Utsikt mot Kikuttoppen og Haklomiddagskollen. Et tilbakeblikk på besøkte steder i marka ved veien ned mot Sørkedalen.

Blankvannsbråten. En grevling pilte over stien foran meg på vei ned til gården og veien. Ville ikke risikere et møte med kjevene til dette dyret og gikk en liten omvei utenom steinen den gjemte seg under.

Tømmerhogst på veien nedenfor Ullevålseter ved Aurtjernet. Passerer gjennom en allé av tømmerhogst, bare at her ligger trærne hogget og stablet langs sidene. Skilter med advarsel om rasfare blafrer lett i den lille vinden.

Sognsvann. Ved turens ende etter noen mil gjennom marka. Det yrer av folk til stor kontrast til stillheten som rådde lengre opp i marka.

1 kommentar:

populære innlegg