lørdag 25. juni 2011

Marka som tegneserie (del 1)

Utenfor togvinduet passerer toget den nedlagte stasjonen Sandermosen. Jeg er på vei til Hakadal stasjon for å gå inn til Søndre Måsjøen, hvor jeg har tenkt å slå opp telt og fiske i marka.

God og varm kommer jeg ned til Elvannet etter å ha gått over Elkollen fra Hakadal. Vekslende vær, men jevnt over fint. På andre siden av vannet er det andre fiskere som prøver fiskelykken.

Passerer dammen i nordenden av Elvannet. Lengre ute på den lille odden ved demningen var det noen andre som hadde satt opp telt, de lå og sov sammen med alt annet av utstyret sitt spredt utover odden.

Den glade vandrer (og senere fisker) på tur i marka.

Skiltet nedenfor Kroksund har sett sine bedre dager, det blir mer og mer slitt for hver gang jeg passerer det.

Jeg passerer den lille markaplassen Kroksund. Stille her nå, stien går videre gjennom høyt gress.

Fremme ved Søndre Måsjøen må jeg prøve lykken før det praktiske gjennomføres (men måtte ha meg litt mat først). Det vaker rundt omkring meg, men jeg får ingen napp på kroken. Deilig vær og avslappende bare å stå og slenge ut noen kast med fiskestangen.

Den fineste plassen ved Søndre Måsjøen var opptatt (i vestenden av vannet), men jeg fant en fin plass på en odde på nordsiden av vannet. Etter å ha fisket litt er det på tide å koke opp en kopp med te og nyte det fine været.

Teltplassen ved Søndre Måsjøen. Det var en perfekt plass for teltet ved den lille odden på nordsiden av vannet.

Søndre Måsjøen på ettermiddagen. Det vaker en del i vannet, men dessverre lengre ut enn det jeg når med fiskestangen min. En del kraftige vak er det også. Jeg fisker litt på forskjellige steder rundt vannet og beveger meg også en tur over til Nordre Måsjøen, men noe napp eller fisk får jeg ikke.

Kvelden kommer til det lille vannet i marka. Det ble ingen fisk på meg, men jeg ble mat for mengden av knott. Det var lokalt regn rett over meg mens jeg spiste middag (real turmat storfegryte), mens det var klart rett bortenfor meg igjen. Koste meg med bok og noen kalde øl på kvelden, samt noen sporadiske kast med fiskestangen. Det ble en fin kveld, på tross av all knotten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg