lørdag 20. august 2011

Grunningsdalen

Så var det duket for en ny fisketur til Seljord igjen med noen kamerater, endelig, det har blitt alt for lenge siden sist. Fiske, hyggelige kvelder og forhåpentligvis god mat av fisken vi fanger (og noe god drikke til).

En dag i solen. En dag med fisking i flott natur.

Med utsikter til fantastisk vær pakket vi fiskeutstyret og satte kursen mot Grunningsdalen som ligger mellom Lifjell og Mælefjell. Tanken var enten å gå opp til noen vann på toppen av Lifjell, eller å fiske i Grunningdalsåi. Litt usikre på veien og etter ha kjørt langt innover dalen, fristet elven som rant nedenfor oss for mye.

Håvard med fangst.

Det tok ikke lang tid før vi sto ved elvekanten og slang uti spinnere til å friste fiskene med. Det tok heller ikke lang tid før den første av oss fikk napp på kroken. Regnvær er fiskevær sies det, men etter fangsten vi satt igjen med virker det ikke som at penvær står så veldig mye tilbake for regnvær. Gutta dro opp den ene fisken etter den andre.

Grunningdalsåi som renner gjennom Grunningsdalen.


Jan Ivar med fangst.

Etterhvert ble det klart at det aldri ble aktuelt å gå den en og en halv time lange turen opp til vannene oppe på Lifjell. Fisken beit, det var flott vær og Grunningsdalen er en fin dal.

Det kom noen mørke skyer drivende inn over dalen mens vi fisket, det regnet til og med litt over Mælefjell. Men det varte kun kort tid og det var stort sett bare sol som skinte over fiskerne.

Enden på visa ble over 20 fisk, noen av fin størrelse og. Selv endte jeg fisketuren med en svømmetur i Grunningdalsåi, noe som var en frisk opplevelse.

Sverre med fangst.

Vel tilbake på familigården ble fangsten behørig tilberedt og inntatt med god drikke til. Kvelden ble trivelig og månen den steg opp på himmelen over dalen vi fisket i.

Mælefjell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg