søndag 2. desember 2012

Troll I Eske: Rust And Bone

Denne månedens troll i eske og jeg var nesten sikker på at det var Michael Haneke sin nyeste film, Amour, som ble trukket opp av boksen. En utpreget typisk film for troll i eske. Introduksjonen før filmen kunne og tyde på det, men det var en helt annen film som åpenbarte seg på skjermen. Nemlig Rust And Bone av Jacques Audiard.

Rust And Bone, Jacques Audiard 2012.

Audiard, kjent for Profeten som fikk veldig gode anmeldelser her da den kom, bringer her fram en kjærlighetshistorie mellom to litt aparte sjeler. Vi møter Ali (Matthias Schoenaerts, spilte i Bullhead bla), en mann med mye muskler, men med lite forståelse for hva hans handlinger fører med seg. Som motstykke finner vi Stephanie (Marion Cotillard, burde være kjent for de fleste), som etter en ulykke på jobben mister begge beina. To personer handicappet på hver sin måte finner hverandre, av årsaker som kanskje ikke vil være like åpenbare for alle.

Man stiller seg tidlig spørsmålet om hva Stephanie ser i Ali, hva det er hun ser i en person som hovedsaklig ikke har øyne for andre enn en selv. Her går ikke tingene opp for en før det er for sent. Men like fullt, i nærværet til den emosjonellt begrensede Ali er det Stephanie finner sin styrke til å komme gjennom ulykken.

Filmen drives fram av godt karakterspill. Og selv om man ofte føler bedre for filmer hvor man liker hovedpersonene, tjener det til filmens beste av man ikke føler like mye sympati for den mannlige hovedpersonen her. God film.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar