lørdag 20. april 2013

Krampetrekning på kryss og tvers i Lillomarka

Skisesongen er på hell, det er førefall enkelte steder og det er slutt på prepareringen. Likevel, det er fortsatt snø i marka. Så en tok skiene fart på en krampetrekning på kryss og tvers i Lillomarka.

Rute: Solemskogen - Griseputt - Sinober - Sørskogen - Lilloseter - Søndre Langvann - Sinober - Sørskogen - Griseputt - Slengfehøgda - Lilloseter - Solemskogen.
Distanse: 28km.Start ved Solemskogen. Fortsatt snø rett ved parkeringsplassen, skisporene derimot er det ikke mye igjen av. Enkelte bare flekker innover.På ruten mot Sinober om Griseputt blir man nødt til å ta enkelte omveier innimellom. En del is og steiner i bakkene.Ved Staurputtene brytes skisporene opp av en elv, for bredt til å komme over selv med ski. Finner en rute rundt ved å gå over bekken på en ødelagt liten bro litt før Staurputtene.Bruer fungerer fint også med ski på beina. Nok et sted hvor det fløt en bekk over skisporene med usikker is under.Ved Kjulstjernet flommer det en elv over sporene.Men uti går man og vått blir det. Var uansett våt på beina fra før, da jeg gikk igjennom isen ved myra nedenfor Sinober.Skispor som perfekt for Tom Stensaker. Ikke mye snø rett ved Søndre Langvann.Mye på kryss og tvers i terrenget for å komme seg inn på traséen mellom Vennervann og Sørskogen.Ved Slengfehøgda har solen fortært all snøen og jeg må ta beina fatt ett stykke.
Tilbake ved Solemskogen og med det så var kanskje sesongens siste skitur over...kanskje...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar