torsdag 13. juni 2013

(Hadrian's Wall Path) Dag 5: Walton - Carlisle

Lengde: 17,6km.

Idag går ruten mot en litt større by og til et flatere landskap. Det er også den korteste etappen på turen. Vi skal til Carlisle og vi befinner oss i Walton 17km unna.

Sandysike Bunkhouse.

Vi våkner opp godt uthvilt til en frokost i det herskapelige gjestehuset. Det er grått ute når vandringen fortsetter. Et bondelandskap i starten, vi passerer flere bondegårder og jorder på vår vei. Kuer og sauer skorter det som vanlig ikke på. Fra nå av er heller ikke muren eller restene av den synlig, men av og til kan man ane konturene av der murgropen har gått.

Bro over Cam Beck.

Grønne enger ved Cambeckhill.

Ved Bleatarn møter vi på en av ildsjelene som vedlikeholder ruten, godt igang med å klippe gresset. Noe som har vært ganske synlig flere steder på ruten. Ved siden av en av portene man må gjennom er det satt opp en boks med lokk på. Når vi åpner lokket så dukker det opp en slags selvbetjenings kiosk i en boks, The Stall-on-the-Wall. Som ved The Haytongate Hut er det her noe å spise og drikke, betaling skjer via en honesty box. Vi møter ildsjelen igjen på andre siden av jordet ved Wall Head.

En grønn tunnel av små trær.

Åkrene og jordene fortsetter å være bakgrunnen for vandringen til vi krysser en større vei, et tegn på at vi nærmer oss et større sted. Nok engang møter vi på ildsjelen som forflytter seg fra sted til sted på ruten vi går og trimmer og ordner med ruten.

The Stall-on-the-Wall ved Bleatarn. Et lite utvalg varer for en sliten vandrer hvor man betaler i en honesty box.

The Stag Inn i Low Crosby blir åstedet for lunsj og en øl. Etterpå er tiden nå moden for en vandring langs en elv igjen, og det er en elv med det godlydende navnet Eden ruten ser sitt snitt til å følge. Vi møter igjen vår venn for fjerde og siste gang nede ved elven. Den fredelige vandringen langs elven er bare avbrutt av å krysse noe som er langt unna navnet på elven, den veldig sceniske M6-motorveien.

Bleatarn Park.

The Stag Inn i Low Crosby. Åstedet for en invasjon av en vandrer på jakt etter en øl.

Muren er nå ute av syne, istedet lar vi oss forundre over de litt underfundige husene vi kommer til ved Rickerby, ikke minst av et tårn som står midt ute på et jorde. Bygget av en ildsjel for tårn og kanoner kalt George Head Head i det nittende århundre. Study Quiet står det på et hus.

Vandring langs elven Eden.

Tårnet bygget av George Head Head midt ute på et jorde.

Rundt oss åpenbarer det seg fort at vi snart er framme i sentrum av Carlisle, selv om vi vandrer langs en elv med blomster på hver vår side. Flere og flere hus kan sees bak trærne. Vi går gjennom et lite grøntareale og så kan vi stemple for sjette gang ved Sands Centre. På tide å leke turist etter å ha blitt ferdig med dagens etappe, en kort og grei vandring uten de store høydepunktene.

Carlisle Castle.

I Carlisle skiller vi lag, jeg for å gå og se på Carlisle Castle, mens Alessandra går for å se Tullin House-museet. Vi møtes etterpå for å ta inn på gjestehuset vårt for natten i Carlisle, Cornerways Guesthouse. Det er en søvning ettermiddag i byen. Vi spiser middag på Davids Restaurant, hvor vi blir servert den beste middagen på vandringen vår. Stille flyter Eden.

<- WaltonBowness-on-Solway->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar