lørdag 19. oktober 2013

Kjentmannsmerket: "En Kasse Champagne" Storhaug, Sydligste Delen Av Linderudseterhøydene

Et ubestemmelig oktobervær. Det skulle bare være den korte lille turen opp til en nærliggende kjentmannspost, Storhaug i Lillomarka. Men så ble det den turen labbende gjennom marka som det alltids blir.

"En kasse champagne" Storhaug, sydligste delen av Linderudseterhøydene.

Jeg tar den vanskelige veien for å finne posten, altså nordfra. Storhaug har vært i geologenes saktmodige overvåkning lenge, det skal være en del uvanlige bergarter her. Det ble og utlovet en dussør på en kasse champagne til den første som finner en eller flere fossiler som kunne antyde alderen på et av de geologiske lagene her. Det er lite tegn på fossiler som jeg kan se, men litt utsikt fra haugen får man ihvertfall.

Det skulle bare være den korte lille turen opp til en nærliggende kjentmannspost, Storhaug i Lillomarka. Men så begir jeg meg gjennom skogen over Linderudseterhøydene over til Setertjern og nesten tilbake til der jeg startet turen fra, parkeringsplassen ved Solemskogen.

Gråeventyrskog.

Jeg går over Revlikollen på en umerket sti som jeg ikke vet hvor ender ut hen. Grønn eventyrskog og små broer av tømmer over knøtte små kløfter. Krysser skispor uten snø. Passerer Vennervann ved første tegn av en blåsti. Går over Holåsen hvor det ryker fra et bål i nærheten.

Det skulle bare være den korte lille turen opp til en nærliggende kjentmannspost, Storhaug i Lillomarka. Men så setter jeg meg ned ved Kringler for å spise mat. Nicholas Crane går de siste milene på sin ferd over kontinentalskillet i Europa mens jeg drikker varm te i høstværet.

Tømmerbro over en knøttekløft.

Går ned Fugleleiken før den siste marsjen ned mot Maridalsvannet og vandringen langs det mot Kjelsås. Det skulle bare være den korte turen gjennom Lillomarka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar