søndag 21. februar 2016

Bilder fra en vinterhelg

Etter dager med varmt vær og en vinter som tok ferie i hovedstaden (fortsatt gode skimuligheter i marka vel og merke), kom endelig nedbøren ned som snø igjen. Vinteren var tilbake fra ferien og godt var det. Selv om det meste av nedbøren kom som veldig våt snø der trærne er byttet ut med murhus, men i marka kom det snø. Mye. Så mye at løypebasene fikk nok å henge fingrene i, gårsdagens nyoppkjørte spor snødde igjen, tidligere uoppkjørte løyper ble bare enda mer begravd i snøen.

Og ut i snøføyka på lørdagen måtte man på tur. Fra Stryken mot Nordvannet forbi Mago, må brøyte sporene selv, ingen sikt over Nordvannet. Snøen slår en i ansiktet. Møter på en av løypebasene rett ved vannet, jomfruspor til Stålmyra. Ved Hakkloa er det på ny ut og brøyte spor selv. Over Hakklokalven, ingen stikker, ingen spor, bare snøføyk. Daltjuvmana. Så spor igjen før Gjerdingen. Klabbeføre. Jeg brekker staven rett før dammen. Min egen feil, slår den litt for hardt mot skien. Klabbeføre og en stav, og utallige kilometre igjen å gå. Det går ikke fort. Hvor var du når Tarjei brakk staven?

Et lykketreff. Får låne en skistav av de som leier på Katnosa Gård, en stor takk. Rekker akkurat å få en vaffel på Sandvikshytta før det stenger. Så den lange veien hjem igjen, men nå har jeg fulltallige staver igjen. Fingrene går i staver, de holder seg iskalde og numme til jeg når Kikutstua. Sporene over Myrtjernshøgda, som jeg gikk over tidligere i uka, er nå borte. Månen er nå oppe og lyser mellom skyene. Det har klarnet. De siste snøfnuggene er ferdig med sin dans på himmelen, stjernene tar over. Og på toppen av det hele gikk Grenaderen idag, det må ha vært tungt.

Nedsnødd nykjørt scooterløypa fra Stryken mot Mago.

Før Aurtjern.

Nordvannet i snøføyke.

Hakkloa.

Hakklokalven. Ingen spor. Ingen stikker. Bare føyk. Snø. Og en bro.

Bjørnputten. Jeg lager mine løyper.

Tre, Daltjuvmana.

Over Kikuttoppen med brukket stav.

Puttedalen i skumringen.

Bautaen ved Kikut.

Søndagen er eventyret i marka. Sol. Blå himmel. Hvitkledte trær og vann. Nypreppa løyper, løypebasene har hatt nattskift grunnet snøen, silkeføre. Solemskogen. Alene er man ikke denne dagen. Stemmer overalt. Over Griseputten. Mot Sinober forbi Kringler og Åbortjernet er det skiløperne som har kjørt opp spor.

På kryss og tvers i Lillomarka. Sinober til Sørskogen og Lilloseter, tilbake til Sørskogen igjen forbi Søndre Langvann. Idylliske vinter-Lillomarka. Kunne gått frem og tilbake lenge der. Berg og dalbane ned til Nittedal. Fjellskistavene mine har gjort nytten de, bringer meg videre til Movatn, til tross for at de ikke alltid sitter så godt i lavlandet. Vender tilbake til Kjelsås. Var nok ikke alene om å nyte denne fantastiske skidagen, det være seg i Lillomarka, Nordmarka, Krokskogen, Vestmarka, Østmarka eller Romeriksåsene.

Åbortjernet, idyll i en eventyrvinter.

Staurputtene. Skiløpere lager sine egne spor når de ikke finnes.

Mellom Sørskogen og Lilloseter.

Søndre Langvann.

Hvite trær, blå himmel, skispor, ved Søndre Langvann.

Movatn.

Is under Gjøvikbanen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar