Bli med Pilegrimsfellesskapet St. Jakob på vandring på Caminho do Este de Portugal

Vil du være med på en pionérvandring på den portugisiske østruten fra 5. til 12. oktober 2019?

Bli med Pilegrimsfellesskapet St. Jakob på en eventyrlig pilegrimsvandring på Caminho do Este de Portugal. Vi skal følge en rute som pilegrimer har blitt dokumentert å følge i gamle tider til Santiago de Compostela. I moderne tid har denne ruten blitt mer glemt og har havnet i skyggen av de mer kjente pilegrimsrutene som Camino Francés og Camino Portugués, vi ønsker nå å børste støv av de gamle veimerkene og ta dere med på en tur i historien og en reise gjennom den østlige delen av Portugal.


Den østlige pilegrimsruten i Portugal starter i Faro som ligger på Algarvekysten. Fra Faro vandrer vi østover langs den sørlige kysten av Portugal – via Olhão og Tavira med sin vakre Santiagokirke – til Vila Real de Santo Antonio. Denne delen av Portugals kystlinje har store våtmarksområder og byr på et rikt fugleliv.

Fra Vila Real de Santo Antonio går veien videre innover i landet langsmed elven Guadiana, som markerer grensen til Spania. Ruten går gjennom vakre, men sparsomt befolkede områder. Vi passerer Castro Marím, hvor middelalderborgen og Santiagokirken kneiser på én side av landsbyen, og fortet São Sebastião på den andre, på vår vei til Odeleite. Fra Odeleite snirkler ruten seg først langs en sideelv til Guadiana og deretter opp over et høydedrag med vakker utsikt ned til Middelhavet.

Alcoutím vil være vårt neste stopp. Denne lille vakre festningsbyen er en skjult perle, selv om den befinner deg bare få mil fra den travle Algarvekysten. Via den lille landsbyen Santa Marta ender vi vandringen i historiske Mértola, som hadde en strategisk viktig posisjon som det øverst mulige navigasjonspunkt på elven Guadiana og hvor det har foregått livlig handel helt tilbake til fønikernes tid.

Den østlige ruten fra Mértola fortsetter deretter videre nordover helt til den kommer inn på Caminho Portugués Via da Prata og videre deretter Camino Sanabrés til Santiago. Vi satser på å fortsette vandringer på den østlige ruten i 2020 og 2021, og ankomme Santiago i juli i jakobsåret 2021.


Praktisk informasjon:
Turledere:Tarjei Næss Skrede og Gry Folge fra Pilegrimsfellesskapet St. Jakob.
Pris:Kr. 5 000. Prisen inkluderer overnatting i 7 netter og transport tilbake til Faro fra Mértola etter endt vandring.
Fysisk form:De fleste dagsetappene på denne turen ligger på rundt 30 kilometer, noe som fordrer at deltakerne er i god form og kan bære egen sekk.
Påmelding: eller , eventuelt telefon 957 96 728 (Gry Folge)

Deltakerne bestiller selv flyreise (eller annen reisemåte) tur/retur Faro. Vi vil starte vandringen fra Faro kl. 15:00 på lørdag ettermiddag, så planlegg reisen ned i henhold til dette.

På grunn av sparsomt med overnattingsmuligheter enkelte steder på ruten, vil det være et begrenset antall plasser på denne vandringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg