mandag 14. november 2011

Bilder fra Caminoen (part 1)

Det har tatt sin tid å gå igjennom alle bildene fra Caminoen, totalt ble det over 3500 bilder med tilbake. Som ventet ble resultatet alt mellom himmel og jord, veldig varierende. Mange bilder som jeg er ekstremt godt fornøyd med, mange dårlige bilder som gikk rett i papirkurven, mange ok. Og en god del bilder som jeg hadde store forhåpninger til, men som viste seg å ikke være så gode likevel. Som forventet med andre ord. En egen side med utvalgte bilder er på vei, inntil videre kos dere med følgende utvalg.


Dag 1: Saint Jean-Pied-de-Port - Roncesvalles.
Første dagen på Caminoen og det var en rimelig spent pilegrim som satte ut fra Saint Jean-Pied-de-Port. Etter sigende skulle dette være den fineste etappen på hele turen, men været viste seg fra sin lunefulle side og mesteparten av turen gikk i tåke med kraftig vind og regn. Men likte det, gjorde jeg. Her på veien rett før Orisson.

Dag 2: Roncesvalles - Larrasoana.
Kanskje den fineste dagen på hele Caminoen, med nydelig vær som skulle vare til langt uti oktober. Fantastisk tur gjennom koselige spanske landsbyer, gjennom grønne daler, åkre og skogsområder og opp og ned over flotte åser.

Dag 3: Larrasoana - Pamplona.
Tredje dagen og jeg befant meg i Pamplona hvor oksene løpser vilt i gatene. Her utsikt fra borgen i gamlebyen om kvelden.

Dag 4: Pamplona - Puente La Reina.
Alto Del Perdon, en av de kjente stedene man har lest om og nå var jeg der. Her står det et kunstverk som symboliserer pilegrimmer gjennom tidene.

Dag 5: Puente La Reina - Ayegui.
Flott himmel over Ayegui rett nedenfor vin-fontenen utenfor Bodegas Irache. Vi ble en gjeng som samlet oss utenfor vin-fontenen for litt gratis vin og hyggelig samvær. Mørke skyer i horisonten.

Dag 6: Ayegui - Torres Del Rio.
Nysgjerrigheten min tar overhånd og jeg bare måtte ta turen opp til borgen som lå over Villamayor De Monjardin. En nydelig utsikt ble belønningen (og en flått som jeg måtte fjerne senere). Her ser jeg tilbake i retningen jeg kom ifra.

Dag 7: Torres Del Rio - Logrono.
Fra kuppelen inne i katedralen i Logrono.

Dag 8: Logrono - Najera.
Etter å ha gått ut ifra Logrono i morgentimene kom jeg til dette nydelige park- og vann-området. I trærne over meg pilte det ekorn frem og tilbake.

Dag 9: Najera - Azofra.
Ved korset ovenfor Najera i morgentimene. Kortere dag for meg så jeg tok turen opp til korset som ligger ovenfor byen og nøt soloppgangen med utsikt over byen.

Dag 10: Azofra - Granon.
Caminoen går ofte over øde og forblåste strekninger mellom åkre og kulturlandskap. Som her mellom Ciruena og Santo Domingo de la Calzada.

Dag 11: Granon - Tosantos.
Belorado sett fra ruinene av en borg som lå på en ås over byen, jeg kunne som sagt ikke motstå fristelsen til å ta turen opp dit.

Dag 12: Tosantos - Ages.
Ermita de San Felices i morgentimene. Jeg er på vei fra Tosantos til Ages. Kort tid etterpå bar de opp over den flotte fjellovergangen mellom Villafranca - Montes de Oca og San Juan de Ortega.

Dag 13: Ages - Burgos.
Katedralen i Burgos. Vi tok turen opp til et utkikkspunkt i byen på kvelden. Nedenfor ble katedralen lyst opp for oss, foran oss på veien ligger mesetaen og venter.

Dag 14: Burgos - Hontanas.
Mesetaen. Fryktet av mange, øde og kjedelig. Men jeg likte den. Bare meg, alene og den øde mesetaen. Her fra veien opp fra Rabe de las Calzadas.

Dag 15: Hontanas - Boadilla del Camino.
Ruinene over Castrojeriz. Unødvendig å si at jeg måtte ta turen opp dit også.

Dag 16: Boadilla del Camino - Carrion de los Condes.
Om morgenen etter å ha gått ut ifra Boadilla del Camino gikk jeg ved siden av en serie med vannkanaler på vei mot Fromista. Flott med vann.

Dag 17: Carrion de los Condes - Terradillos de los Templarios.
Jon på vei om morgenen ut ifra Carrion de Los Condes. Vi gikk nå på en strekning på 15km uten noe som helst, bare veien som strekte seg endeløst bortover.

Dag 18: Terradillos de los Templarios - Bercianos del Real Camino.
Restene av kirken i Bercianos del Real Camino, bare porten sto igjen.

Dag 19: Bercianos del Real Camino - Mansilla de las Mulas.
Et lite fuglereservat midt i ødemarken utenfor Bercianos. Her sitter jeg inne i et lite fugleobservatorie om morgenen og speider utover vannet.

Dag 20: Mansilla de las Mulas - Leon.
Glassmaleri fra katedralen i Leon. Katedralen inneholder et hav av vakre glassmalerier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg