fredag 7. august 2015

Fjellhopping i Langsua Nasjonalpark (Dag 4): Storhøliseter - Sikkilsdalsseter

Det er en slags transportetappe følelse over dagens vandring, ihvertfall deler av den. Kurset settes mot nok ett luksusopphold i fjellheimen, Sikkilsdalsseter. Jeg vil passere Oskampen på veien, en selvbetjent hytte, jeg kunne mest ha tenkt meg å overnatte der (ikke et vondt ord om Sikkilsdalsseter for øvrig). Det er nå slik at det er for kort dit, og igjen for langt derfra til neste stopp imorgen.

Hengebroen over Vinstra, med Storhøpiggen i bakgrunnen.

I starten passerer man over den nordlige delen av våtmarksområdet og det merkes. Føttene synker nedi grunnen en går på. Det er mer vann enn fast grunn. Det er her Jotunheimstien går, jeg fulgte den og ett stykke for to dager siden. En dag kunne jeg godt tenkt meg å gått den i ett jafs (men i Norge frister nå den nye langdistanse-ruten Massiv og pilgrimsleden til Nidaros meg mer).

Langs Øyvatnet blir det fast grunn under føttene igjen, og årsaken til hvorfor det føles som en transportetappe. Vandring på en blanding av vei og sti. Forskremte sauer. Oskampen er invadert av kuer, som knapt slipper meg inn i hytta.

En sparer det beste til slutt. Desserten. Som er ruten over kammen fra Heimdalen til Sikkilsdalen. Solid fjell under føttene og fjell i horisontene. Vangstulkampen bestiges, til yrende glede i en fjellsjel. Det er ikke så mye som skal til egentlig, å komme seg opp bare, til utsikt over verden.

Sikkilsdalsseter har et eget rom til meg. Og flere porsjoner med fisk til middag. Mye diskusjon rundt alkohol på fjellet, men hjemmebrygget øl smaker godt i fjellufta. Det er stille i Prinsehytta, ingen der til å by meg på Kongen av Danmark.

En kort pause fra en våt sti.

Mørke skyer bak Øyangen.

Vandrende langs et gjerde med utsikt mot Oskampen.

Fjellene i Langsua og Øyangen fra Sandåkluftin.

Utsikt mot Store Åkrevatnet og videre mot Nordøst fra Vangstulkampen.

Utsikt mot Sikkilsdalsvatnet og Jotunheimen i Vest fra Vangstulkampen.

Utsikt mot Oskampen, Heimdalsvatnet og Langsua i Sørøst fra Vangstulkampen.

Fjellflora ned mot Sikkilsdalsseter.

Sikkilsdalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg