søndag 21. april 2013

Sveve ned Holmenkollen

Ville det ikke vært fint å kunne fly ned en hoppbakke som en skihopper? Nei, tenker jeg. Men så står jeg her på toppen av Holmenkollen med pulsen godt over normalt. For det er ikke til å skjule at jeg er litt nervøs.


Toppen av Holmenkollen skjult av overrennet, man kan se vaierne komme ned fra toppen.

Man kjenner et sug i magen av å stå på toppen og se ned bakken, og så se vaieren eller ziplinen strekke seg ned over til den andre siden av hopparenaen. Og lurer på hva en tenkte på når en kjøpte billett til den nyeste attraksjonen i kollen. Kollensvevet, 361 meter lang og med en høydeforskjell fra topp til bunn på 107,5 meter. Nervene blir ikke bedre av å stå og vente en halvtime i kø for å komme opp heller.


The deep breath before the plunge.

Tilbake til det å fly som en skihopper, det er heldigvis ikke det jeg skal. Jeg slipper å ha ski på beina og ingen sikring. Skal bare henge i en vaier ned fra toppen av Holmenkollbakken, bare. Sitter på bommen og tenker om man skal slippe eller ikke. The deep breath before the plunge. Slipper.


På bommen og klar for svevet.

Og så svever jeg over Oslo.

Kollensvevet 21.04.13 from Tarjei Skrede on Vimeo.

Videoen er filmet med et vanlig kompaktkamera og ikke noe hjelmkamera ala GoPro. Måtte holde kameraet med hånden, og var mer opptatt av å se på utsikten og svevet enn å følge med på hvor kameraet pekte. Brukte litt tid i starten på få plassert det godt nok.

Når jeg slapp, så slapp nervene også taket (ikke så mye man kan gjøre da uansett, nedover går man). Tanken var uansett å slippe fortest mulig, jo mer man venter jo verre blir det. Det går fort nedover og på den raske tiden turen tar får man kanskje en viss følelse av hvordan en skihopper har det i sitt svev. Føler meg likevel tryggere med å være festet til en vaier.


Fastspent i en sele til ziplinen. Utsikt ut fra toppen av Holmenkollen.

Nede kan jeg speide opp mot toppen og tenke: "gjorde jeg virkelig dette?". Etter vel overstått svev kan jeg konkludere med at det var fantastisk gøy. Det hviner fra vaieren, ett par kommer svevende ned etter meg.


Tilbakeblikk opp mot toppen av Holmenkollen.

A couple going down Holmenkollen on a zipline 21.04.13 from Tarjei Skrede on Vimeo.

Video av et par som tok ziplinen etter meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar