søndag 12. januar 2014

Ett skritt i riktig retning, men ikke helt der ennå

Så kom vinteren til Oslo og Nordmarka og, men i lag med at temperaturen skiftet til det kaldere, skiftet og været fra grått og regn til klart og sol. De sørligere delene av Nordmarka fikk et tynt hvitt lag over seg, men ikke nok til å kunne gå på ski på ennå. Ett skritt i riktig retning, men ikke helt der ennå.

Så skiene ble stående igjen hjemme og istedet kunne jeg følge den nå gråhvite marka fra Sørkedalen til fots. På vei oppover møtte jeg på et par som hadde gått på ski fra Mylla og ned til Sandungen, med en overnatting på Sinnerdammen. De meldte om overraskende bra forhold (til forholdene å være) i nord, men fra Sandungen og videre måtte de ty mer til beina. Når jeg møtte dem var skiene på skuldrene. Det er nok mer ferdsel på sykkel i marka nå enn på ski, likevel er det ikke mange ute. Det er ingen kø ut av døren på Kikutstua ihvertfall.

Bjørnsjøen er stort sett isdekt og solen leker seg over vannet, men en må nok vente litt til før en kan gli over isen. Nedover og forbi Bjørnholt er det snø i terrenget, men det registreres nok ingen snødag der idag. Langs lysløypa mellom Ullevålseter og Sognsvann er det stort sett ikke noe bedre, men det er litt snø på trærne og det gjør det hyggeligere å gå nedover. Men hadde man lagt godviljen til og tatt med seg ett par slite-ski så kunne en nok ha fått seg en tur på ski.

Trær dekket av rim.

Rimnordmark.

Bjørnsjøen.

Bjørnsjøen.

Et iskrystalljuletre.

Månelyst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar