søndag 1. juni 2014

Troll I Eske: The Trip To Italy

Opp av esken dukker en film som ikke sto blant de kommende filmene på sidene til Oslo Kino, så en noe overraskende film denne gangen. Ble ikke noe klok av innledningen til filmen heller, men at dette var tredje gangen Michael Winterbottom (ikke nevnt med navn), Steve Coogan (ikke nevnt med navn) og Rob Brydon (heller ikke nevnt med navn) lagde film sammen og at dette var den beste. Etterpå var jeg ikke enig.

The trip to Italy.

En oppfølger til en film hvor de to skuespillerne spiller eller eventuelt er seg selv på en reise hvor de blant annet imiterer Michael Caine mens de spiser mat, The Trip. Oppfølgeren er en film hvor de to skuespillerne spiller eller eventuelt er seg selv på en reise, nå i Italia, hvor de blant annet imiterer Michael Caine mens de spiser mat, The Trip To Italy. Skuespillerne er Steve Coogan og Rob Brydon, Michael Winterbottom er da regissøren.

Og det hele er ganske fornøyelig, som maten de spiser virker det som (man kan bli sulten av filmen). Det er mye vekt som legges på de to skuespillerenes skuldre, men de bærer den med stil. Lett gjenkjennelig britisk tørr og underfundig humor serveres. Noen poenger forsvant, troll i eske og ikke gjennom oversettelseskverna ennå, så en del av samtalene fikk jeg ikke med meg. Det serveres også solide doser Italia underveis, vi er innom Liguria, Toscana, Roma, Amalfi-kysten og Sicilia. Så elsker du Italia, vil du nok også elske denne filmen.

Cineaster kan forøvrig gjette på hvilke filmer og skuespillere som blir imitert i løpet av de 108 minuttene filmen varer (så nei, de imiterer ikke bare Michael Caine). A Cock And Bull Story står nok likevel høyere i kurs hos meg, men denne kan trygt sees.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg