tirsdag 26. mars 2013

Måneskisonate

Det er en magisk opplevelse å gå på ski under en stjerneklar himmel uten skyer og med en klar måne (en dag unna fullmåne) skinnende over landskapet. Så når alt lå til rette måtte man legge ut på en måneskinnsekspedisjon til Kikuttoppen.

Starter fra Brekkekrysset mens det ennå er lyst, så går ruten om Hammeren og opp den lite brukte traséen opp mot Kamphaug. Det blir en kamp om å komme opp til haugen, skisporene har forsvunnet under fotspor av folk og hester. Solen går ned i vest, mens jeg avbryter kampen og glir ned mot Skjærsjøens bredder. Over Bjørnsjøhelvete mørkner det, fra Bjørnholt lyser det i vinduene på andre siden. Ned på Bjørnsjøen skifter klokken til blåtimen.

En kort rast på Kikutstua før månen lyser opp sporene fra Fyllingen opp mot Kikuttoppen. Magisk. På toppen glitrer det fra storbylysene til Oslo i det fjerne. Månen lyser opp Nordmarka under. Sporene over Bjørnsjøen er klare og tydelige. Vil man kunne se et lite lys fra en hodelykt på toppen fra der nede? Månedans under funklende stjerner på toppen før man setter kursen ned igjen.

Tilbake over Bjørnsjøen kommer det dype drønn fra isen. Kommer ned til lysløypen mellom Sognsvann og Ullevålseter, lysene er slokket. Men det er ikke behov for noen lys, månens lys holder i massevis. En elg skritter sakte over Store Åklungen. Vi stopper og iakttar hverandre, to sene vandrere i natten. Under månens lys har jeg ikke møtte noen andre vandrere, ikke før jeg ankommer Sognsvann. Hvor har de vært?

Det lyser fra vinduene på Bjørnholt, mørket senker seg over marka.

Måne over Bjørnsjøen.

Stimerke lyst opp av månen på Bjørnsjøen nedenfor Kikutstua.

Måneskinn over Nordmarka, sett fra Kikuttoppen.

Oslo by night fra Kikuttoppen.

Moondance på Kikuttoppen.

Vandring over Bjørnsjøen i lys fra månen.

Easy, I love you
As I watch you glide
Skiing through wet forests
On our moonlight drive, baby
Moonlight drive

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar