torsdag 6. mai 2010

Troll I Eske (02.05.10): The Good, The Bad And The Weird

En stund siden forrige troll i eske jeg fikk med meg, faktisk ikke hatt muligheten til dette siden februar-trollet. Jeg gikk glipp av Oscar-vinneren for beste utenlandske film blant annet, Hemmeligheten I Deres Øyne.

Dagens troll hadde jeg dessverre sett før, noe som det alltid er en fare for når man går en del på film festivaler. Men, dette trollet kunne man tåle et gjensyn med, nemlig en orientalsk eastern pastisj av The Good, The Bad And The Ugly. Vi snakker om The Good, The Bad And The Weird av Kim Ji-Woon. Jeg så filmen under filmfestivalen i Tromsø i 2009.

Den Gode, Den Onde og Den Rare.

For å nevne det med en gang, dette er ikke en parodi av den gode, den onde og den grusomme. Under et togran i Mandsjuria stjeler tilfeldigvis The Weird et kart fra en japansk embetsmann, uvitende at dette kartet er målet for The Bad som senere stopper toget med sin bande. Ombord toget er The Good som er på jakt etter The Bad. I kaoset som oppstår klarer The Weird å stikke av, med The Bad og The Good etter seg. Dette er opptakten til en katt og mus lek som etterhvert involverer andre gjenger og den japanske invasjonshæren. Og hva er det egentlig kartet peker på?

The Good: Til tider en ellevil og morsom hyllest til western-sjangeren.

The Bad: Blir litt for lang i lengden, kunne hatt godt av å bli strammet litt inn. Noe anstrengende lyd.

The Weird: Dykkerhjelm og gunfight sier det meste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg