tirsdag 25. april 2017

Så var ikke skisesongen ferdig likevel

Så dalte det ned fra himmelen igjen gitt, nede i Oslo sentrum tung og våt snø, men som i høyden la seg som et fint hvitt teppe over skogen. Helt nord i marka kom det hele 40cm nysnø. I strålende solskinn måtte en da ut på ski etter jobb, i omtrent nyoppkjørte løyper fra Frognerseteren. Vi snakker 25. april og selv om det før har vært skimuligheter så sent, er dette sjelden vare, før måtte man som regel gå eller sykle ett stykke før man kom til der restene av snøen var. Ute i løypene var det bare blide fjes å møte.

Jeg gikk fra Frognerseteren over Nikulpmyrene mot Tryvann, men tok sporene ned Heggehullet før jeg satte kursen opp mot Frønsvollmyrene. Her var det bare sporene over den lille åsen som var kjørt opp, og ikke løypa over selve myrene. Turen over Frønsvollmyrene er likevel så hyggelig at jeg valgte her å bane meg i vei gjennom snøen, noen før meg hadde tenkt samme tanke, så jeg hadde noen spor å gå i. Nydelig sol og stille spor over myrene.

Oppe ved Skjennungsstua møtte jeg på andre fornøyde skiløpere som også nøt den strålende kveldssolen over Nordmarka. Trikkeskinner opp og ned fra Skjennungsåsen, og videre opp til Nordmarkskapellet. Når himmelen antok en mørkere lilla farge hadde jeg tatt turen ned til Midtstubakken med flott utsikt over Oslo, som ligger uten et snødekke. Tilbake på Frognerseteren var nok en skitur unnagjort, nok en bonustur, nok en fornøyd skiløper sittende på t-banen ned.

Nikulpmyrene.

Frønsvollmyrene.

Frønsvollmyrene.

Frønsvollmyrene.

Skjennungen.

Ved Skjennungsstua.

Ved Skjennungsstua.

Ved Midtstubakken.

Midstubakken.

Utsikt fra Frognerseterbanen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg