torsdag 20. april 2017

En siste skitur likevel, Movatn til Holmetjern og tilbake

Tirsdag løp jeg fra Movatn til Hammeren over Tømteflaka, der lå det som ventet snø, men mer enn jeg hadde trodd. Så etter å ha gått med tankene om at jeg burde ha tatt med meg skiene på turen 2. Påskedag, ble idéen født på nytt.

Idag tok jeg skiene fatt, noe som ikke uventet vagte noe oppsikt der man står med ski midt blant folk som for lengst har gitt opp vinteren og skisesongen. Man må gå (eller løpe litt) fra Movatn for å komme til snøen, som begynner i bakkene litt ovenfor Lørenskog Gård. Så var det noen strekker med av og på. Noe før der skisporene fra Mobekken kommer opp var det derimot sammenhengende føre helt opp til Tømteflaka, ikke uten enkelte sår selvsagt. Føret var også trått, ikke noe snakk om blåswixføre, men bare gøy. Det var noen sår på grusveien fra Tømte Gård og fram til der ruten inn mot Holmetjern starter. Derfra var det sammenhengende hele veien til man kommer litt opp i bakken før Holmetjern, litt mer åpent der. Godt man har lekeplanker å bruke. På Holmetjern var det spor av at noen hadde gått over isen, men det gjør ikke jeg.

På denne sesongens kanskje aller siste skitur.

Fortsatt nok snø opp mot Tømte, men ingen oppkjørte løyper å snakke om.

Det blir likevel litt balansegang på ski innimellom.

Snøen smelter.

Stort sett greit på toppen og, noen sår her og der.

Så blid blir man når man får seg en bonustur på ski.

I bakkene opp mot Holmetjern ble sårene noe større, hva smører man med på sånt føre?

Holmetjern.

Flotte farger og skyer på himmelen på turen ned igjen.

Ferdig med skituren, kanskje den aller siste? .....men hvem vet.

Artig å få en (muligens) siste tur på ski. En kan ikke skryte av føret, men det var heller ikke ventet å være noe å skryte av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg