lørdag 10. februar 2018

Østmarka kaller

Østmarka kaller. Har blitt en stund siden jeg har tatt turen der på ski nå. Østmarka kan være snøfattig, men i år har den nytet godt av snøfallet som har rammet Østlandet. Planen var å somle seg en runde fra Skullerud og så ende opp på samme sted igjen. Heldig som jeg var fikk jeg med meg noen traséer som jeg ikke har fått gått på ski før og. Har aldri gått over Nøklevann på ski før, nå for jeg over istedet for å se på de andre som gjorde det. Terrengløypa over Hauktjern og opp mot Haukåsen har jeg heller aldri gått på ski. Det var en morsom og fin tur, ikke kjørt opp, men folk før meg hadde laget gode nok spor til å gå i. Isklatrere i klippeveggene ovenfor Kroktjernbekken. Et besøk til gigantenes golfball på toppen av Haukåsen før jeg suste ned til Mariholtet.

Før turen gikk videre i retning Halssjøen og Drettvannet. Det er fra Mønevann at jeg har kommet til indrefileten, så og si. Her kommer vannene og de koselige små skogsløypene som perler på en snor. Over Knurra og Røyrivannet, susende over Krokvannene, og ned til Dæliseterfjorden og Børtervann. Da takler man den korte turen på vei opp mot Raudsjøen. Og å ta feil ved Nordre Kjerrmåsatjern etter å ha gått forbi Vangen, hvor ulene fra hundene på Skjelbreia sier til meg at nå er jeg på villspor. Askevann og Løkensetermyrene. Nå går ruten i en slags frem og tilbake variant, først i retning Skjelbreia igjen og så på en ny bue for å komme i retning Sandbakken, men ikke helt dit.

En fin tur har alltid en slutt den og, og den nærmer seg etter å ha passert Smørholet og Grønmo. Så tennes lysene i lysløypa på siste stavtakene ned og tilbake til Skullerud. Dette skulle egentlig bare være en liten og kort bildeserie over turen, men det ble da en slags liten historie om turen av det og.

Nøklevann.

En gammel sisterne? Nesten skjult av snøen, på vei opp mot Hauktjern.

Hauktjern.

Klippene ved Hauktjern.

Nedsnødde scooterspor oppgått av skiløpere over mot Haukåsen fra Nøklevann.

Fore!

Skiløypa over mot Halssjøen.

Mellom alle vannene fra Mønevann og nedover til Børtervann.

Børtervann.

Tilbake fra bomtur, ved Nordre Kjerrmåsatjern.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg