lørdag 3. februar 2018

Skitur i Romeriksåsene

Lenge siden jeg har vært på ski i Romeriksåsene nå, så denne lørdagen tok jeg turen. Været lovet bra for en fin skitur og det ble det. Toget lastet med skiløpere tok meg til Harestua, der jeg på vant vis måtte forsere noen høydemetere i starten. Opp mot Råsjøen gikk det og så mot Hakkim. Der var det kjørt opp på veien, men til min glede var det laget en ny skitrasé fra Bakkholtjerna og ned til Hakkim, en nydelig løype var det og. Fra Hakkim gikk jeg sporenstreks sørover forbi Setertjernet og til et skispor i nærheten av Kirkebyvangen. Der pekte kompasskursen nordover igjen, langs Storøyungen, Bjertnessjøen før jeg kom opp til Råsjøstua for en rask vaffel og noe å drikke.

Jeg prøvde å være rask, for å sjekke om det hjalp mot idiotfingrene mine. Til ingen nytte. Det føles rimelig teit å ha fingre som kniper igjen blodårene, når resten av kroppen er varm, for slik å unngå å bli varme selv. Det gikk over en time til jeg klarte å bli varm i fingrene igjen. På hele den ellers så nydelige turen fra Råsjøen til Snellingen (vannene) gikk tiden med til å skifte mellom å stå stille og leke helikopter (slenge rundt med armene for å prøve å få slengt blodet videre gjennom blodårene), og å gå videre uten å bruke stavene. I overkant lenge. Joda, det var en kald dag og, men likevel.

Når hendene og fingrene endelig føltes gode og varme igjen, gikk solen ned. Det var vakkert. Jeg hadde egentlig tenkt å gå til Grua, men la om turen ved Store Snellingen til å gå mot Harestua igjen, kunne ikke huske å ha gått den ruten før. Førti minutter til toget går når jeg er nede ved stasjonen, så for å holde varmen, blir det noen ekstra kilometere frem og tilbake i lysløypa.

En flott tur, til tross for raynaud. Mest gledelig var likevel at jeg ikke kjente noe til albuen som jeg slo hardt når jeg gikk i asfalten torsdag.

Kontraster mellom himmel og snødekte trær over mot Hakkim.

Vesle Elsjø.

Skisporene langs Vesle Elsjø.

Bakkholtjerna.

Ny og nydelig skitrasé mot Hakkim fra Bakkholtjerna etter Råsjøen.

Åpent og flott snølandskap på den nye traséen mot Hakkim.

Videre på den nye traséen.

Setertjernet.

Nær Kirkebyvangen.

Over mot Snellingen fra Råbjørn.

Skisporene nedenfor Storvasshaugen.

De siste solstrålene forlater Romeriksåsene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg