søndag 25. mars 2018

Grått versus blått, da lørdag var trått mens søndag var flott

De to dagene i denne helgen var som to vidt forskjellige verdener. Nesten vanskelig å forstå at de skulle tilhøre samme helg.

Lørdag lå Nordmarka pakket inn under et grått teppe og føret var så trått at jeg innimellom følte at det ville gått fortere om jeg hadde tatt av meg skiene og gått videre på beina. Likefullt var det en ganske så stemningsfull affære å gå gjennom det som fortonte seg som en trollsk vintermark. Hvor trærne og åsene sakte gled inn og ut av skyene, til en uviss skjebne. Jeg tok turen fra Hakadal og etter snaue fire mil i sneglefart var jeg nede ved Brekke, turen hadde tatt evigheter. Vakrest og mest trollsk var det over Mantjernet. Saktest var det over Hakkloa, det vannet tar seg alltid god tid, da var det godt å komme fram til Kikutstua for å fylle på med litt energi igjen for de siste sløve kilometerne tilbake.

Søndag var en helt annen historie. Da var himmelen blitt blå og solen lyste om kapp med seg selv. Påskevær. Og fra Skar måtte det gå raskeste vei opp til en Gørjavaffel og toddy. Som ventet var jeg ikke alene om det, det var folk overalt. Og siden været var godt, måtte man opp til en topp. Toppturtid i marka. Kikuttopptur. Til flott utsikt over Nordmarka. Å se skiløperne gå over Bjørnsjøen var som å se maur på vei til og fra maurtua. Nedover gikk det i rykk og napp, fra full glid til plutselig feste, om hverandre hele veien ned, slitsomt. Og så bar det sørover til byen igjen.

Grått versus blått, da lørdag var trått mens søndag var flott

Lørdagens rute: Hakadal - Elvannet - Nordvannet - Stålmyra - Aurtjern - Hakklokalven - Hakkloka - Kikutstua - Bjørnsjøen - Bjørnsjøhelvete - (Ullevålseter) - Store Åklungen - Godbekken - Svartkulp - Brekke.

Elvassmyra.

Mot Stålmyra.

Mantjernet.

Solen finnes et sted der ute bakom skyene, ved Mantjernet.

Bjørnputten.

Gjennom Bjørnputtdalen.

Hengebroen ved Hakklokalven.

Hakkloa.

Over Bjørnsjøen.

Søndagens rute: Skar - Øyungen - Kalvsjøen - Gørja - Helgeren - Bjørnsjøen - Kikutstua - Kikuttoppen - Fyllingen - Glåmene - Hestemyra - Blankvann - Aurtjern - (Ullevålseter) - Store Åklungen - (Lille Åklungen) - Sognsvann vest.

Kalvsjøen.

Helgeren.

Kikuttopptur.

Utsikt sørover fra Kikuttoppen.

Utsikt mot nordøst fra Kikuttoppen.

Tilbakeblikk mot Kikut.

Den lille løypa over Arnehogstmyr fra Store Åklungen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg