fredag 30. mars 2018

Påskeskitur i Kvambekkhei og Angre

For et fantastisk vær denne Påsken bød på. Tror det er lenge siden jeg kan huske en Påskeuke med en så flott klar og blå himmel. Når den i tillegg ankom i det året som det snødde så mye i, så lå alt til for en nydelig skitur. Familien samlet seg på Langfredag og dro inn gjennom avsidesliggende Åmotsdal i Telemark for en skitur i området rundt Kvambekkhei. Det var snakk om en rolig og fin skitur, her skulle solen og turen nytes. Trengte ikke gå langt, trengte ikke gå fort.

Vi parkerte ved Kvambekk og gikk innover mot Storemyra og Kråketjønn. Mot den blå horisonten lå hvite fjell i nydelig kontrast. På himmelen skinte solen lykkestråler ned mot oss. I en solhelling satte vi oss ned og nøt både sol, varme, mat og drikke. Perfekt tidspunkt for en kvikk-lunsj, bare at det hadde vi ikke med, selv om det selges 16 millioner av den lille platen i året og i Påsken aller mest. Appelsinen kom vi oss ikke utenom.

Og så gikk vi en løkke videre, hvor trærne ble fattigere på et kort stykke, før unna vei det gikk nedover mot Angre. Og så bar det igjen litt oppover tilbake til Kråketjønn, hvor vi hadde vært før. Slik sattes kursen tilbake, mens solen fortsatt lå og varmet fra himmelhvelvingen. Tilbake ved bilene hadde vi vært ute noen timer, og det ble noen få kilometere og, femten i alt. Det var ikke galt. En strålende tur i vakker natur.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg