lørdag 11. januar 2020

Fra åpningen av 'nye' Kobberhaughytta og en tur i gråhet fra Sørkedalen til Hammeren

Denne lørdagen var det åpning av 'nye' Kobberhaughytta, rettere sagt et nytt tilbygg for overnattingsgjestene og nytt hus for bestyrerne på hytta. På planen for åpningsarrangementet i regi av DNT sto det sang av Nytt Kor, taler (såklart) og foredrag av Thor Gotaas (om 5-mila). Jeg kom for sent til å få med meg selve åpningen og ble belønnet med en b-menneske refleks. Det nye tilbygget så fint (og moderne) ut, og hadde en fin stue med utsikt ned mot Kobberhaugtjernet. Kaffe, vaffler, varm sjokolade og pølsegrilling på bål, med fornøyde folk til tross det gufne været.

Jeg gikk opp fra Sørkedalen (nok en gang påminnet den triste nyheten av at Sørkedalen Café og Landhandleri nå legger inn årene). Hjem igjen gikk turen til Hammeren forbi Kikutstua. Kjente trakter, surt og gufsete vær, men det ble fin tur likevel. Tåke har det med å omskape et landskap til noe helt annet. Det jeg så av skispor var dessverre av det litt triste slaget, været har vært hardt for løypene (men det går fortsatt an å få seg en skitur).

Ute på vannene lå isen blank, med vann rennende på overflaten. Ut i tåken forsvinner stikkene på Østre Fyllingen, en allé på isen, ingen å se. Det samme på Bjørnsjøen ved Kutangen, der jeg setter meg ned i vinden for å spise lunsj. Det ser vått ut ute på vannet. Vått og grått. Kan knapt se over til den andre siden.

Møter på to stykker som har gått på skøyter over Fortjern, isen skulle være grei den sier de, men vått. Jeg er glad jeg har gode brodder på beina, hadde det ikke vært for at det er strødd kunne man nesten gått på skøyter på skogsbilveiene også. Det mørkner når turen går mot Bjørnholt og forbi. Noen få varme lys i vinduene der. Ellers er det stille. En syklist passerer meg opp Helvete, og passer meg igjen nede rett før dammen ved Skjærsjøen. Kommer ned til Hammeren i passe tid før bussen kommer.

After-walk på Mysterud Bar etterpå. En fin tur.

Dystermarka.

Fra stuen på det nye tilbygget til Kobberhaughytta.

Åpningsarrangementet på Kobberhaughytta, kaffe, varm sjokolade, vaffler og pølsegrilling. I et gufsete vær, men fornøyde folk.

Kobberhaugtjernet.

En grå skogsbilvei.

På skogsbilveien fra Sørkedalen til Kikutstua.

Lavt skydekke over Østre Fyllingen.

Østre Fyllingen.

Stikket opp på isen over Østre Fyllingen.

På skiløypa mellom Fortjern og Kikutstua.

Bjørnsjøen, mye overvann.

Bjørnsjøen, grått og vått.

Ved Kutangen.

Lunsj på Kutangen.

Hammeren med lys i det fjerne fra Oslo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg