tirsdag 29. desember 2020

Romjulsskiturer 2020

Så etter dagesvis med mørke og regn dukket endelig solen opp, gledelig nok på tre av juledagene. Og så skyet det til igjen, det ble tett og grått, men med seg bragte skyene snø. Mye snø. Og da var det på tide å børste støvet av skiene igjen. Forrige ski-sesong ble en miserabel affære grunnet albuebetennelsen jeg hadde pådratt meg, nå håper jeg på bedre tider (blant håp om bedre tider på andre områder).

Første romjulstur gikk fra Movatn og opp til Holmetjern og Lille Svarttjern, så tilbake til Movatn og derfra til Kjelsås. Været var tungt og grått, i likhet med snøen på trærne. Bare delvis kjørt opp, hovedsakelig pakket, men møtte på preppemaskinen som satte spor når jeg var på vei opp. Sporene gikk bare til krysset inn til Tømte. Og i bakkene ned mot Fløyta var det full stopp, der lå trær over løypene. Helt nede ved Fløyta var det ikke kjørt opp og ingen hadde gått. Det ble en tung tur i mye snø opp til de to tjernene, når man må tråkke spor selv. En fin tur opp var det like fullt.

Ikke like godt underlag fra Movatn tilbake til Kjelsås om Skillingsdalen og Monsetangen, men det gikk å komme seg til slutten av sporet ovenfor Oset. Og når mørket hadde senket seg var det nesten som å se Polarekspressen når jeg gikk ved siden av skinnegangene etter Movatn og se toget komme farende forbi, med lys strømmende ut fra vinduene.

Movatn.

Nordre Movatn.

Finntjern.

Finntjern.

På skisporet fra Finntjern mot Fløyta, nær Søndre Auretjern.

Tilbakeblikk ved Fløyta.

Dype skispor.

Opp mot Holmetjern.

Fra krysset der løypa går mot Delebekken.

Holmetjern.

Skitupp i snø.

Mot Lille Svarttjern.

Lille Svarttjern.

Ned fra Lille Svarttjern.

Fløyta.

Movatn.

Andre romjulstur gikk til Lillomarka. I mer oppkjørte løyper fra Solemskogen og over til Skytta, derfra videre opp til Sørskogen og Kjulstjernet i spor, men ikke oppkjørte løyper. Løypa mellom Kjulstjernet og Lilloseter er en del av det beste Lillomarka har å by på når det gjelder ski, nå gikk det bare et enslig, men tydelig spor mellom. Skyene lå fortsatt tungt på himmelen, men det ga en spesiell og ganske så flott atmosfære ved Kjulstjernet. Fra Lilloseter var det på oppkjørte spor igjen, hele veien rundt til Linderudkollen og tilbake til Solemskogen.

Romstjern.

Ved Hjulmakerhogget.

Opp mot Sørskogen.

Skispor og gatelys.

Staurputten.

'Porten' til Kjulstjernet.

Kjulstjernet.

Kjulstjernet.

Kjulstjernet.

Kjulstjernet.

Mellom Sørskogen og Lilloseter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg