søndag 28. mars 2010

Tomme løyper

Det tynnes i rekkene av skiløpere i marka nå, men det er kanskje ikke en skitur som frister når man våkner med at det småregner utenfor og været er grått og trist. Og mange har nok startet påskeferien. Så det er få jeg møter på helgens to turer.

Det er fortsatt mye snø i marka, den er derimot ganske så våt. Så jeg er gjennomblåt på beina lenge før jeg har kommet hjem. Føret er ganske så trått. Forøvrig så er ny binding på plass på den ene skien, etter forrige helgs lille 'ulykke'.

Fare for bil over sporet.

På Gørjahytta er jeg den eneste besøkende, men til gjengjeld får jeg da en helt fersk og nystekt vaffel. Før jeg kom hadde det bare vært åtte andre skiløpere på besøk. Det kommer noen få skiløpere til når jeg forlater hytta. På Kikutstua, hvor jeg stopper for å fylle på vannflasken (det blir til at jeg tar en kopp te og en eplemost i tillegg), er det omtrent like få.

Åklungen.

På vei ned fra Lautåsen møter jeg på et par fra jobben, de er på vei til Kikutstua for å overnatte der. På det tidspunktet har været begynt å klarne, og de gråe skyene gir vei for blå himmel. De fikk nok en fin tur siste delen av turen til Kikut, som jeg fikk ned til Sognsvann.

Søndag var det igjen blitt grått og det var og tåke enkelte steder. Hyggelig da å sitte foran peisen på Kobberhaughytta med te, eplemost og et kakestykke (kakemons), før jeg forsvinner inn i skodden over Glåmene på vei ned mot Finnerud.

Skodde over Glåmene.

Mye snø fortsatt, men fortsetter dette været så vil det nok ikke ta lang tid før det blir førefall. Så en får nyte sjansen så lenge en har den. Det går mot vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg