mandag 15. april 2019

Frognerseteren til Kikutstua en ettermiddag etter jobb i Påskeuka

Skisesongen er på hell, sen Påske. Ifjor holdt snøen ut lenge, men det er få tegn på at det samme vil skje i år. Likevel, snøen har ikke helt gitt opp. Det er fortsatt skimuligheter i Nordmarka. Og behovet for å komme seg ut på ski ligger alltid der. Fra Frognerseteren kan man omtrent spenne på seg skiene rett utenfor t-banestasjonen, må bare gå et lite stykke. Det er ikke akkurat blåsvix-føre, nesten ikke klister-føre heller, det er et helt eget føre så sent.

Ruten fra Frognerseteren som jeg har valgt å gå, er den tradisjonelle ruten til Kikutstua. Den går over til Tryvann, forbi Rundmyr og så videre forbi Blankvann, Kobberhaughytta, Glåmene. Det er bare rett etter Tryvann og ved der skiløypen krysser skogsbilveien ved Slakteren før Blankvannsbråten at jeg må ta av meg skiene, ellers er det non-stop. Jeg var litt nervøs for bakken ned før Blankvann, det er noe is i bakken, men ellers er den helt uproblematisk. Jeg er og nødt til å ha en siste tur om Glåmene for sesongen.

Over vannene går jeg ikke nå, men det er jaggu meg så fristende. Spesielt da det er et aldeles nydelig lys over Østre Fyllingen, som igjen speiler seg på den snø- og isdekte overflaten. Rett før jeg kommer til Kikutstua må jeg av med skiene igjen, det er faktisk her den lengste avstanden jeg må gå er. På Bjørnsjøen ligger fortsatt isen, og man kan se broen, eller skisporene spre seg til de tre kantene som vanlig, men ingen på isen. Det er nok ikke helt tilrådelig å gå der nå heller.

Jeg spiser min medbragte yoghurt, og setter så kursen tilbake, omtrent på samme rute som hit. Så ble det jaggu meg en fin liten skitur til gitt.

Ved Lille Tryvann.

Rundmyr.

Blankvannsbråten.

Glåmkulpen.

Glåmene.

Glåmene.

Utsikt mot Kikuttoppen utenfor skisporene nedenfor Glåmene.

Skisporene ved Sulutjern.

Sulutjern.

Østre Fyllingen gjennom trærne.

Bjørnsjøen fra Kikutstua.

Solnedgang over Østre Fyllingen.

En slags rutebeskrivelse: Frognerseteren - Tryvann - Rundmyr - Blankvann - Glåmene - Sulutjern - Damtangen - Kikut - Damtangen - Sulutjern - Appelsinhaugen - Blankvann - Rundmyr - Tryvann - Frognerseteren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg