lørdag 24. oktober 2020

Ett gjensyn med Østleden fra Eidsvoll Verk til Eidsvoll kirke (og tilbake igjen)

Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard inviterte til pilegrimsvandring fra Eidsvoll Verk til Eidsvoll kirke. Det passet bra da at jeg ikke hadde kommet opp med noen klare planer og tanker for hva jeg skulle gjøre denne helgen, så jeg slo meg med. Det ville bety ett gjensyn med østleden til Gudbrandsdalsleden som jeg gikk tidligere i høst (det kommer en egen serie blogg-innlegg om denne langvandringen senere), bare at nå ville jeg gå ruten i rett retning, når jeg gikk østleden gikk jeg mot Oslo (motsatt vei altså).

Fra Eidsvoll Verk gikk vi til Eidsvollbygningen og derfra ned til Andelva, hvor vannstanden gå oss en liten overraskelse. Vannet sto godt over den lille øya som det går en liten bro ut til, og alle benkene der sto under vann. Også stien langsmed elva sto under vannet og de fleste valgte å gå utenom. Den ruten er dermed kronglete, så jeg og noen andre valgte å vade over istedet. Kaldt, men man får fort varmen i føttene igjen. Det noe triste været gjorde denne gangen at vandringen ned Andelva var noe kjedeligere, selv om det fortsatt er en fin tur.

Å gå motsatt vei fører ofte til at man ikke helt følger ruten, da veimerkingen på Gudbrandsdalsleden hovedsakelig bare er merket mot Nidaros. Så der ruten krysser rett over et jorde, ble det til at jeg gikk en litt annen vei over jorde. Nå kunne jeg følge der leden egentlig går, men jeg var ikke langt unna. Etter all regnet i det siste var det gjørmete og føttene var tunge ved endt kryssing (som lett ble fikset med å skrape bort gjørmen etterpå). Leden går så ned på en lettere overgrodd sti, før den går likedann opp igjen til en hvileplass som har sett sine beste dager.

Derfra går det stort sett på asfalt fram til Eidsvoll kirke. Her fikk vi et kulturinnslag fra elever ved Eidsvoll kulturskole og etterpå et foredrag om kirken. Et fint arrangement.

Etter foredraget og omvisning inne i og utenfor kirken var arrangementet over og folket gikk hvert til sitt. Jeg hadde god tid til mitt tog skulle gå, så jeg valgte å gå tilbake til Eidsvoll Verk igjen. Der jeg hadde gått med de andre hit, var jeg nå alene igjen, som jeg var når jeg gikk her for omtrent en måned siden. Og vade måtte jeg gjøre igjen...

Rakk akkurat et tidligere tog fra Eidsvoll Verk og fikk lov til å bruke billetten min på det. En fin tur ble det.

Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark i Slottsparken.

Høy vannstand i Andelva.

En benk hvor man blir våt på beina av å sitte på.

Her måtte det vading til.

Høst ved Andelva.

Refleksjoner i Andelva.

Bøn foss.

Over gjørmete jorde.

Disse benkene har sett sine beste dager.

Eidsvoll kirke.

Glassmaleri i Eidsvoll kirke.

Fornem grav.

Her går ruten ja.

Tilbake ved Andelva på returen.

Andelva, også flott i ett grått vær.

Vading på nytt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg