lørdag 9. april 2011

Et siste åndedrag

Vinteren og skisesongen er helt på hell. Etter Gjøvik til Grua turen hadde jeg tenkt å si meg fornøyd med årets sesong, da hadde jeg gått nesten 40 turer og tilbakelagt godt over 100 mil på ski. Turen på Hafjell ble dermed som en bonus å regne. Jeg kjente likevel et sug for å ta en siste tur, et siste åndedrag på ski.

Skansebakken. Vått føre. Mindre bøss i starten, men det ble det ikke manko av i resten av turen.

Valgmulighetene har derimot synket i takt med at temperaturen har steget. Det er førefall flere steder og det er mest vått og mye bøss i sporene der det er mulig å gå. Fra Skansebakken og til Søndre Heggelivann skulle det imidlertid være nypreparert igår ifølge Skiforeningen.

Påbegynnende førefall lengre opp mot Storebekkhytta, før det hadde det vært enkelte steder med bar vei.

Så da var det bare å sette seg på buss og bane i retning Sørkedalen, vel vitende om at det ser litt rart ut å stå der med ski når det er bart ute og folk omtrent står i sommertøyet rundt en. Ved Skansebakken blir det derimot klart at jeg ikke er alene om å nyte de siste restene av skisesongen, det er forholdsvis mange biler på parkeringsplassen.

Isen brytes opp langs kanten på Søndre Heggelivann. Man kunne høre isen smelte og knakingen fra isen.

Som ventet er det ikke det beste føret som møter meg, våt snø og mye bøss og skit i sporene. Det er bare å kline på med klister og se fram til å komme hjem med en egen fauna under skia når man er tilbake. Enkelte steder er sporene redusert til bare en tynn stripe langs kanten av veien, en skal ikke se bort ifra at stripen er borte når jeg er på vei ned igjen. Andre steder er det førefall med vann som dekker halve traséen. Og nok en gang, botanikere kunne hatt en field-day i sporet.

Det er fortsatt is på Søndre Heggelivann, snø er det derimot ikke noe igjen av på vannet. Flott vær og deilig å sitte i solen og nyte lunsj ved siden av vannet.

Likevel så er det deilig å være ute og slite seg oppover bakkene (det er jo bare oppover fra Sørkedalen) mot Søndre Heggelivann i det nydelige været. Ved Søndre Heggelivann er det bare å finne seg en plass i solen og nyte været. Det er fortsatt is på vannet, men føler meg kanskje ikke helt trygg på om det fortsatt er sikkert å gå på det. Det ser likevel slik ut, for i løpet av den tiden jeg satt ved vannet så passerte det to personer som gjorde akkurat det, gikk på vannet. Kjenner meg likevel ikke helt overbevist.

Gråsæterhytta.

Jeg hører det drypper fra isen som brytes opp og smeltes i kanten på vannet, det er vår i luften. Det merkes også på bekkene, som det renner godt i.

Nesten nede ved Skansebakken har vannet gått over sporene. Når jeg kommer ned er det en skiløper som hadde fått seg en liten dukkert i et forsøk på å komme fort over.

Det er mye vann i bekkene, her ved Storbekken.

Ved Skansebakken spenner jeg av meg skiene for siste gang denne sesongen. De har gjort jobben sin for i år, nå gjenstår det bare å rense skiene og å legge på sommer-glideren før de legges bort. Men som dem sier, den enes død er den andres brød, nå står sykkelsesongen for døren. Og med det er jeg ferdig med årets skisesong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg