søndag 11. april 2021

Kjentmannsmerket: Sersjantmyra

Nok en skitur som ufrivillig endte opp som kjentmannspost-tur. Også en merkelig dag, da jeg i går gikk en tur i helt tørre og snøfrie omgivelser, da på Tunsbergleden mellom Tanum og Haslum kirke, og videre til Lysaker. Og nå bar det igjen opp i snøens rike, der Kong Vinter fortsatt biter seg fast. Kontraster. Artig det. Været i dag sto også i kontrast til i går, der det var sol og blå himmel i går, speilet himmelen i dag bakken.

Over myra før Vesle Langtjern.

Det var altså bare snakk om en skitur, ikke noe annet. En rute fra Sørkedalen, hvor skiene først kunne komme på beina ved bommen ved Skrubdal. Etter det kunne jeg ha skiene på under resten av skituren (som endte opp på samme sted), selv om noen steder fordret en kort omvei utenfor løypene.

Ved Vesle Langtjern var det å ta en liten omtur, der underlaget dukket fram fra snøen.

Alltids fine Løvliflaka.

Turen gikk opp Gråseterveien til Søndre Heggelivann før skiene ble manøvrert over til Kjagdalen og Villmannsdalen. Oppkuven ligger fristende, men får være i ensomhet. Jeg gjør en æresrunde ovenfor Løvlia. Det vi si, over Løvliflaka, ned til Lauvliflaka og bort til Ringsmyrbekken før opp til Løvliflaka igjen. Dette er et nydelig terreng å gli gjennom på ski.

Lauvliflaka.

Fra Løvlia var planen å gå ned til Sørkedalen igjen gjennom Dammyrdalen. Her har det vært noen artige vårskiløpingsturer før, men det er få utfordringer å få i dag. Selv om løypa krysser over vann på en tynn snøbro ved Stormyra. Ellers var det barnålsføre i de dypeste og mørkeste delene.

Isbro over vann ved Stormyra.

Her er det hovedsakelig barnålsføre.

Så krysser unektelig skisporene sporene til en sersjant, men hvem denne sersjanten var er det ingen som vet. Likevel har myra fått navnet Sersjantmyra og jeg hadde ikke fått med meg at det lå en kjentmannspost her. Jeg ser forundret kjentmannsposten i det jeg glir forbi, men kan jo nå like godt snu og knipse av posten (fungerer nå like greit det i mangel på stift).

Dramatisk på et vis, men også fint, over skisporene i Krokskogen denne søndagen.

Ingen bjeffende sersjanter som holder meg igjen, så jeg fortsetter videre. Skituren kan kalles rolig, det har ikke vært mange andre ute i dag. Nede ved Fløyta begynner det å snø. Skiene må av ved Skrubdal.

Ved Sersjantmyra.

Gampetjern.

Sersjanten står eventuelt alene igjen ved sin myr.

Nede i Sørkedalen ved Fløyta kom snøværet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg