fredag 12. juni 2009

Bokanbefaling: The Brief History Of The Dead av Kevin Brockmeier

Det har blitt en slags tradisjon for forlagene i Oslo å holde bakgårdssalg, Aschehoug holdt nettopp ett. Pax, Gyldendal og andre har også dette som en tradisjon. I fjor fikk jeg derimot med meg bakgårdssalget på Tronsmo, Tronsmo er dog ikke et forlag men en selvstendig bokhandel.
Her kom jeg over denne lille juvelen av en bok, The Brief History Of The Dead av Kevin Brockmeier.

Boken tar utgangspunkt i at når et menneske dør, så istedet for å forlate verden helt, så vil personen som dør istedet komme til en slags mellom-verden. I boken reflektert gjennom en by bare kalt for The City. Filosofien bak dette er at man vil befinne seg i denne mellom-verdenen inntil man ikke lenger er husket i den virkelige verdenen. Når den siste personen som husker deg i den virkelige verden glemmer deg helt eller dør selv, så vil man ta steget over til de virkelige døde.

Som bakteppe for selve historien ligger det en pandemi kalt for 'The Blinks' som har uttryddet mesteparten av verdens befolkning. Boken skifter mellom å følge innbyggerne i The City, som opplever at byen og befolkningen krymper, og å følge Laura Byrd som er strandet på en forskningsstasjon i Antarktis. Hennes forsyninger begynner å minske og kontakten med sivilisasjonen er forsvunnet, med tiden imot seg setter Laura på vei over isen for å lete etter hjelp.

Historien er veloverdreid og spennende. Det nevnte utgangspunktet legger til rette for en rekke med interessante tankeganger, både humoristisk og filosofisk.
Som når innbyggerne i The City finner ut hvem det er som faktisk husker dem i den virkelige verdenen, og hvilke følger det har. Boken anbefales på det varmeste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg