søndag 28. juni 2009

Skjulte skatter i Marka: Hengebroen i Bjørnsjøhelvete

Det lønner seg å lytte til kjentfolk sies det, det kan og lønne seg å lese hva andre skriver på nettet. Ofte finner man gode turforslag og tips om steder man bør se. Og noen ganger kommer man over noen riktige så kule ting og, som når jeg fant ut at det faktisk er en hengebru over Bjørnsjøhelvete.

Hengebruer over juv er tøft, så jeg merket et tydelig kall på å finne den. Ikke skulle det vise seg å være vanskelig heller. Stien som fører til den er klart og tydelig merket av på kartet, rart jeg har klart å overse den tidligere.

Men den er kanskje ikke akkurat for de med høydeskrekk. Det gynger og knaker litt, er den sikker? Under bruser det fra juvet og elven som fosser gjennom. Men det går helt fint å gå over den. Likevel får en seg til å lure, blir det gjennomført noe vedlikehold av bruen?

Advarselen over står også på hver side av bruen, tydelig falmet med tiden. Broen var nok ikke ment til å bli brukt av hver mann. Gå og se den uansett, jeg fant det utrolig kult at det fantes en hengebru der. Man lærer noe nytt hele tiden. Men å gå over den får man gjøre på eget ansvar.


Noen ekstra bilder fra tur til hengebroen over Helvete, 11.06.11

Utsikt fra hengebroen over helvete.

Det er et langt fall fra hengebroen og ned til Bjørnsjøelven som renner der nede i juvet i helvete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg