torsdag 30. juli 2009

En skikkelig drittjobb :)

16 år med dritt, og der sto vi og spadde i det.
Foranledningen? Utedoen på låven på familiens gård i Seljord hadde ikke blitt tømt på 16 år, på tide tenkte vår tante som bor på gården. 'Sins of the fathers' kalte hun det, men hvem fikk jobben? Jo, det ble oss nevøer. Men når sant skal sies, vi så hadde vel vi og lagt igjen vår del av kaka.

Vi takket ja til jobben, til gjengjeld skulle vi få et festmåltid med mat og drikke når jobben var gjort. Så da samlet vi oss en våt sommerdag i juli. På jordet gravde vi et stort hull, tung jobb med mye stein som måtte fjernes. Da vi var ferdige (trudde vi) tok vi en titt inn i møkkakjelleren, og fant fort ut at, nei, her må det nok graves litt til.
Så var det å gå på rundgang og stå inne i møkkakjelleren og spa ut driten, mens resten kjørte trillebårlass med driten som ble spadd ut. Mye god lukt gitt.

Tross alt, det var ikke så ille som det hørtes ut. Vi slapp unna våt og rennende skit, mesteparten var faktisk mest fluffy og komprimert. Det blir tungt når ting blir gjort om til kompost over 16 år. Det var heldigvis en grå og regnfull dag så vi slapp å jobbe med skiten i varmen, tenk enda mer lukt og masse insekter i tillegg.

Vi fant ellers igjen farfars pipe (eller rettere sagt munnstykket, resten hadde råtnet bort) som han hadde mistet i utedoen for mange år siden.
Kvelden ble ellers ganske så fuktig, og det hadde vi vel og fortjent etter sommerens store drittjobb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg