onsdag 30. desember 2009

Another day in paradise

"Oh! Think twice! 'Cause it's another day for you and me in paradise!"

Vel, det er kanskje ikke helt paradis, men det er sannelig vakkert. Og så er det kaldt på dette årets siste skitur. Den sprengkulden jeg forventet på forrige tur kom for fullt på denne turen. Frostrøyken ligger tett over Skjersjøelva der jeg passerer den på vei opp fra Hammeren.

Ved broa ved Damtangen.

Når man ikke helt klarer å bestemme seg for hvor man skal legge turen blir det ofte til at man velger det kjente, så derfor ble turen denne gang også lagt til Kikutstua. Og for å være skikkelig 'vild', så ble Bjørnsjøhelvete droppet til fordel for ruten om Lørenseter opp til Kobberhaughytta. Jeg møter ingen elg denne gang som jeg gjorde sist jeg gikk denne ruten, mot slutten av forrige sesong. Men en møter ihvertfall en del andre løpere ute, kuldetrossere. Fra Kobberhaughytta følger jeg traseen mot Kikut.

Undertegnede godt pakket inn utenfor Kikutstua.

Denne gang er stua åpen og det gjør godt å komme inn og varme seg en liten stund, temperaturen ligger på -19 grader. Nye hansker, og de fungerer bedre enn de forrige. Jeg blir fortsatt ganske så kald etter å ha satt ut på returen, men nå er det levelig til varmen sprer seg i fingrene igjen. Turen tilbake går i omtrent samme spor, men gjør et avvik fra den når jeg tar ruten til Blankvann. Siste del av turen går om Skjennungen og ned til Ullevålseter, og til sist på vest-siden av Sognsvann. Og vips, så var det ikke mere ski iår.

En bør kanskje tenke seg om to ganger før man legger ut i denne kulden, men det er igrunn bare å kle seg godt. Da går man ikke glipp av flotte naturopplevelser tross kulden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg