søndag 26. juni 2011

Marka som tegneserie (del 2)

Jeg våkner til en fin morgen og spiser en god frokost bestående av havregrøt om morgenen. Når jeg begynner å pakke ned teltet begynner det også å regne. Det regner fortsatt når jeg begynner å ta hjemturen fatt, men når jeg har kommet til stien der ned mot Hakkloa starter fra veien har det sluttet og det er mer blå skyer over meg. Utsikten er fin ut over Hakkloa nedenfor meg i retning Bjørnsjøen.

Stien ned mot Hakkloa bukter seg gjennom skogen og trærne før en kommer ned til Haklokalven.

Broen i vestenden av Haklokalven. Lav vannstand i Hakklokalven nå. Prøvde meg på et par kast, men det virket helt dødt.

På tross av den lave vannstanden ved Haklokalven er det nydelig der, sett sørover fra broen i vesteenden av vannet.

Hengebroen som går over sundet som skiller Hakkloa og Haklokalven. Hengebroer er alltid tøffe og denne er intet unntak, selv om den må se seg slått av hengebroen over Bjørnsjøhelvete. På broen er det fin utsikt ut over Hakkloa.

Tok meg en liten fiskepause i sørvestenden av Hakkloa før jeg gikk bort til Kikutstua for å spise lunsj. På siste kastet mitt fikk jeg napp og fanget en fin ørrett, og jeg som bare kastet ut på måfå siden jeg var på vei til å gå. Valgte likevel å slippe den løs igjen (ikke spørr hvorfor, hadde jeg fått den tidligere hadde jeg ikke gjort det). Glemte helt å ta bilde av fangsten, kom først på det i det jeg begynte å gå videre mot Kikutstua.

Etter å ha spist lunsj i solen utenfor Kikutstua gikk turen videre til stien i retning Kobberhaugene. Nå er fiskestangen pakket ned og det gjenstår bare vandring i marka på meg resten av søndagen. Passerer demningen ved Damtangen på østsiden av Østre Fyllingen.

Man passerer mange klopper når man er ute og går i marka, noe må jo verne myrene mot oss vandrere. Her en kloppe i Osmarka på vei mot Appelsinhaugen.

Man kan fort bli religiøs av å gå i naturen og marka, og noen trenger da fort å få utløp for dette. Passerer Nordmarkskapellet på vei ned mot Sognsvann. Jeg er derimot ikke spesielt kristen av meg og det blir ikke et besøk der på meg.

Ved Tryvannsstua står det en hest og spiser gress utenfor stua. Jeg møter på en fra 'troll i eske'-gjengen på Cinemateket, Irene, som er ute og går tur sammen med foreldrene sine. Vi slår følge ned til Frønsvolltråkket.

Sognsvann og turens ende. I flott vær ankommer jeg Sognsvann på ettermiddagen. Ingen fisk i sekken, men en flott tur har jeg fått med meg. I tillegg til to slitne skuldre, snart kan endelig sekken tas av skuldrene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg