onsdag 29. februar 2012

En snarvisitt innom Filmfest Oslo

En ny filmfestival har dukket opp i Oslo, fra før har vi jo Film Fra Sør og Oslo Internasjonale Film Festival. Nemlig Filmfest Oslo. På plakaten lover de 50 filmer fordelt på 5 kinoer over 5 dager. I motsetning til de andre filmfestivalene så fokuserer Filmfesten hovedsaklig på førpremierer på filmer som kommer på normal kinodistribusjon.

Dessverre ble min tid til rådighet for å gripe fatt på programmet for kort, så jeg måtte nøye meg med en snarvisitt innom festivalen. Da er det jo en fordel at mesteparten av filmene vil komme på kino senere uansett.

Take Shelter.

Mitt korte stunt ble innledet med filmen Take Shelter av Jeff Nichols. Her følger vi Curtis (Michael Shannon) som etter å oppleve flere og flere apokalyptiske drømmer som føles mer virkelige enn bare å være drømmer, går igang med å bygge et underjordisk tornado-tilfluktsrom. Etterhvert som drømmene blir mer og mer virkelige, skyver Curtis fra seg sine nærmeste. Uten å miste fokus for de mellom-menneskelige relasjonene, danner dette bakteppet for en film som beveger seg mot thriller-kategorien. Ikke gå i dekning når denne filmen kommer på kinoene, en veldig god film.

Neste film, og siste, under filmfesten ble Miss Bala av Gerardo Naranja. Den forrige filmen til Gerardo Naranja var jeg ikke videre begeistret for, ikke dårlig men bare midt på treet. Likevel, denne så interessant ut, så jeg lot tvilen komme den til gode. Og for å si det med engang, denne var definitivt bedre enn I'm Gonna Explode, til tross for at den ble noe langdryg. Laura har et ønske om å vinne den lokale missekonkurransen, men tilfeldighetene får det til at hun havner midt i narkokrigen mellom en kriminell gjeng og narkotika-politiet. Når den kriminelle gjengen ønsker å bruke hennes deltagelse i missekonkurransen må hun ta et valg. Filmen tegner et brutalt blikk på dagens situasjon i Mexico.

Miss Bala.

Kort og godt, det var min lille snarvisitt innom Filmfest Oslo. To gode filmer, skulle gjerne sett mer. Som Bruno Dumont sin Outside Satan. Martin Scorsese sin Hugo Cabret er også selvskreven, men den vil nok gå lenge på plakaten. Iron Sky skal også sees. Kanskje det blir mer filmer på meg på neste års filmfest i hovedstaden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg