søndag 5. februar 2012

Troll I Eske (05.02.12): This Must Be The Place

En smått absurd film det her, Sean Penn som gother i ren The Cure drakt på jakt etter en nazi kriminell. Ikke helt rollen vi typisk forbinder skuespilleren fra The Thin Red Line, 21 Grams, Dead Man Walking og U Turn med, eller regissøren av Into The Wild.

This Must Be The Place.

For meg var det en film som sto som et klart valg av denne månedens troll i eske, nemlig The Artist av Michel Hazanavicius. En film som fyller alle krav til å kunne danne en typisk troll i eske film. Så ble den også nevnt i innledningen til filmen, men det ble jo da tydelig at det ikke var den vi skulle få se. Istedet ble det This Must Be The Place av Paolo Sorrentino (kjent for Il Divo).

Cheyenne, uten i stand til å legge fra seg at to fans av bandet hans tok selvmord basert på en av låtene hans, reiser tilbake til statene til sin fars begravelse. Dette blir opptakten til en underfundig reise gjennom USA på jakt etter en vakt som ydmyket faren i Auschwitz.

Underfundig og artig, men noe av underfundigheten må nok kanskje sies å ta litt av brodden av den litt mer seriøse undertonen som danner grunnlaget for filmen. Det lagt til side, en fin film om det å ha vokset opp uten egentlig å ha blitt voksen. Og det er morsomt å se Sean Penn slentre rundt som en tro kopi av Robert Smith, selv om det føles noe absurd ved synet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg