torsdag 9. september 2010

Troll I Eske (09.09.10): The American

Ekstra troll i eske i anledning åpent hus på Filmens Hus / Cinemateket. Og gratis. Får vi så valuta for pengene vi ikke har gitt?

Vi blir servert Anton Corbijn sin andre film, The American. Corbijn, som jo mest er kjent for sine fotografier av artister (U2, Depeche Mode) og musikk-videoer, debuterte som film-regissør med Control som også ble vist på troll i eske når den kom. En film jeg ikke var overvettes begeistret for, selv om det var en grei film.

The American.

Har så Corbijn fått mer kontroll på film mediet? I The American tas vi med til Dalarne, Sverige, og vi møter Jack (George Clooney) idet en jobb er i ferd med å gå galt. Jack må ligge lavt en stund, og reiser til en liten søvnig by i Italia. Men når snikmorderen påtar seg et lite oppdrag til, stikker han hodet litt for langt ut.

Det Corbijn først og fremst har kontroll på, er det visuelle. Filmen ser unektelig bra ut, der kommer hans fortid til sin rett. Så ser du The American vil du se mange flotte bilder. Rent historie messig så er det vesentlig mindre driv. Under filmen ble jeg til tider sittende å vente litt mye på at det skulle bli mer fart i katt-og-mus plottet i filmen. Kjedelig er ordet, men visuellt lekkert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg