søndag 11. juni 2017

Troll i eske: The trip to Spain

Ta en dose tidligere troll i eske film, en dose imitasjoner, en dose x, en dose y og en stor dose z og du får denne månedens troll i eske. En trio som før har vært representert. Ikke mye å bli klok av, men når det første navnet på en av skuespillerne dukket opp forstå jeg hva slags film som ble vist. I så stor grad at jeg nesten kunne ha kopiert, eller imitert, anmeldelsen jeg skrev av den filmen, The trip to Italy. Bare at denne gangen reiser imitasjonskunstnerne Rob Brydon og Steve Coogan til Spania. The trip to Spain. Regissør er som før Michael Winterbottom.

The trip to Spain.

Og har man sett den første eller den andre, eller begge, vet man hva får. Og det fungerer denne gangen også. Landskapet er dog byttet om, og med det maten de spiser. Du blir fortsatt sulten av å se filmen. En god del nye fjes blir og imitert, men de kommer ikke unna Michael Caine denne gangen heller, han følger dem hvor enn de reiser virker det som.

Denne gangen starter reisen i fra kysten i det nordlige Spania og ender i det sørlige Spania, eller det vil si, slutten som jeg vil holde skjult ender et helt annet sted. På veien kjører de forbi kjente og mindre kjente steder, spiser og imiterer seg videre, blant skuespillere og menyer. Ofte er det morsomst med sånne filmer når de kommer til steder man har vært. Selv ble jeg overrasket at de tok turen til Sos del Rey Católico, som jeg kom til på min lange vandring gjennom Spania ifjor (du kan lese om det besøket her). Jeg kjente igjen paradoren som de bodde på. Det skal sies at de bor bra på disse turene deres.

Sos del Rey Católico og paradoren der.

Marlon Brando, Robert de Niro, Mick Jagger, Sean Connery og flere får imitasjonen sin påskrevet. Men prisen for artigste seanse går til harseleringen rundt Roger Moore og Maurerne (som jo heter Moors på engelsk). En rimelig bløt kobling der altså, men jeg kunne ikke unngå å le av det. Fornøyelig film og det er vel og hele meningen med den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg