onsdag 24. juni 2009

Transformers: Revenge Of The Fallen

Transformers: Revenge Of The Fallen eller Transformers: De Beseirede Slår Tilbake som den heter her hadde premiere i Norge igår og jeg var tilstede. Jeg gikk ikke til filmen med de største forhåpningene, fryktet at som med så mange andre oppfølgere så ville denne her også bare øke antall eksplosjoner og videre.

Men med den første Transformers filmen virket det for meg som at Michael Bay for mye prøvde å nå alle mulige målgrupper som finnes, noe som utgjorde en stor del av grunnen til at den filmen ikke ble det helt store. Dette gjør da heller ikke utgangspunktet for oppfølgeren noe bedre. I en og samme film virker det som at Bay prøver å tilfredstille både de yngste, de romantiske, de actionfrelste, breakbeat'erne og så videre. Jo flere målgrupper, dessto større inntjening er vel det evige mantraet bak.
Personlig kunne jeg ønsket meg at filmen var mye mer seriøs og mørkere. Tross alt er jo de som vokste opp med Transformers nå godt voksne.

Så hva med oppfølgeren? Er Revenge Of The Fallen en bedre film enn den første? Svaret er dessverre nei, den er betydelig dårligere. Joda, håndtverket er så definitivt bra (men det var også som forventet), den inneholder en god del fete action-sekvenser og Megan Fox ser fortsatt like bra ut. Men plottet og historien drukner i all 'moroa', kameraet står vel knapt stille i løpet av de to og en halv timene som filmen varer.
Filmen sliter også med å komme igang, starten er rotete og scenene om vår helt sin inntreden på universitet blir bare pinlig i all sin påtatthet for å være morsomt. Man kan derimot ikke kritisere Michael Bay for ikke å være konsekvent i sin jakt på å tilfredsstille alle.

Likevel, enkelte av robotene ser tøffe ut og det er artig å se de denge løs på hverandre.
Som sagt, godt håndtverk. Personlig sett skulle jeg dog gjerne ha sett mer av de andre Autobot'ene enn bare Optimus Prime og Bumblebee, i filmen virker det jo som om det omtrent bare er de to som virkelig slår fra seg mot de onde Decepticon'ene.

Ellers vil jeg også si noen korte ord om den norske tittelen. For det første høres jo den virkelig b-film aktig ut (som i ly av denne anmeldelsen kanskje ikke virker så malplassert men) . Men den bommer virkelig i henhold til original-tittelen og gitt hva The Fallen er i henhold til historien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg