lørdag 7. september 2013

(GR10) Dag 40: Bouillouses - Planes

Lengde: 18.2km (803.6km), tid brukt: 4:26 (310:27).
Høydemetere (opp / ned): 167m (47145m) / 677m (45979m).
Høyde (start / slutt / høyeste): 2010moh / 1500moh / 2010moh.
Vær: Tordenvær og regn.


Etter å ha kommet ned fra Puig Carlit inntar jeg en Menu Randonneur bestående av gazpacho, lasagne og pannekake før tanken er å fortsette videre mot Planes. Mens jeg spiser begynner det å høljregne ute, verten ser litt medlidende på meg. Mens jeg pakker sekken og tar på meg regntøyet hører jeg tordenknall i det fjerne, men det er foreløpig et stykke unna.

Grått teppe over Pla Bones Hores La Bolloseta, demningen ved Lac des Bouillouses kan såvidt skimtes.

Nedenfor Barrage des Bouillouses ligger det en stor slette, Pla Bones Hores La Bolloseta, som nå regnet skyller ned over. Jeg går fort, jeg er ikke veldig glad i å gå under tordenvær og håper å komme fortest mulig under trærne i Bolquere skogen som ruten går igjennom. Det må være varmt i himmelen nå, for Gud svetter så mye at det bøtter ned her nede på jorden. Så mye at jeg tar en kort pause i Cabane de l'Étang de la Pradeille for å legge speilrefleksen trygt og godt inne i sekken, mitt lille kamera for gjøre jobben fra nå av. Utenfor stirrer kuene tomt ut i regnet.

Étang de la Pradeille sett fra Cabane de l'Étang de la Pradeille.

Etter å ha gått forbi det lille vannet, Étang de la Pradeille (1950moh), bærer det til slutt inn i skogen. Og akkurat i tide, over meg braker det nå løs. Mektige tordenskrell river og sliter i luften. Vandringen gjennom Bolquere skogen er ikke den mest spennende, været skjuler heldigvis mesteparten av skianlegget man passerer forbi. Nok en Super passeres, Superbolquere.

Vandring gjennom Bolquere skogen under tordenvær og regn.

Når jeg ankommer Bolquere (1620moh) har det meste av tordenværet løyet litt, men det regner fortsatt. Jeg får se en del av landsbyen da jeg fånyttes prøver å finne bankautomaten det står i kartboken at skal være her. I butikken får jeg vite at det ikke finnes noen bankautomat her, så istedet for penger blir det en øl og noe godteri fra butikken.

Noe lettet etter å ha ankommet Bolquere etter at tordenværet har løyet noe.

Etter Bolquere er det en hyggelig, men kort, vandring med skyer drivende gjennom dalen. Været er ikke like tett nå, men det er ingen tegn til at skyene vil lette. Etter Col de la Perche kommer det lille gule toget tøffende, ikke mange passasjerer idag. Før La Cabanasse (1480moh) har en unggutt på motorsykkel blitt påkjørt av en bil, motorsykkelen ligger nesten under bilen, men det ser ut til å ha gått bra med både unggutten og føreren av bilen.

Drivende skyer gjennom dalen utenfor Bolquere.

Etter en siste kjedelig vandring i gråværet ankommer jeg til slutt Planes. Våt og sliten blir jeg godt mottatt på gîte'n (Le Malaza), det føles nå godt å komme inn. Middagen står omtrent klar, men jeg rekker å få meg en god dusj og få lagt ut alt innholdet i sekken til tørk. Jeg er glad jeg ikke gikk fra Refuge des Bésines til Lac des Bouillouses i dette været, det har regnet mer idag enn det har gjort til sammen på turen hittil.

Det serveres god mat og det blir en hyggelig kveld, noe det som regel blir etter å ha vært ute i dårlig vær og komme inn til et varmt sted. Claire dukker noe uventet opp senere, hun hadde møtt en venn som var på disse kantene. For en våt dag i Pyreneene.

Planes, en liten landsby i tre deler.

<- Puig CarlitRas de la Carança ->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg