mandag 2. september 2013

(GR10) Dag 35: Goulier - Siguer

Lengde: 13.2km (695.6km), tid brukt: 4:24 (269:00).
Høydemetere (opp / ned): 618m (39956m) / 988m (39550m).
Høyde (start / slutt / høyeste): 1110moh / 740moh / 1685moh.
Vær: Sol og fint vær.


Bare en kort vandring idag og det passer meg bra. Jeg har følt meg litt sliten i det siste og de to neste dagene etter denne er lange og harde. Etter en god frokost på herberget starter jeg så dagen med det jeg ikke gjorde igår, nemlig med et besøk i landsbyen. Jeg trenger ikke komme alt for tidlig til Siguer heller.

Fontene i sentrum av Goulier. Legg merke til de forseggjorte gateskiltene.

Goulier er en hyggelig liten landsby, med smale gater og navngitte små passasjer. Antall innbyggere i landsbyen står ikke til størrelsen på den; det bor bare rundt 90 mennesker her fast, men det er plass til mange flere. Så blir det og jevnlig høye temperaturer mellom innbyggerne her blir jeg fortalt. Noe som kanskje kommer av mangelen på alt annet, det er ingen fasiliteter her, Mounicou hadde jo tross alt en bar.

Utsikt fra Col de Rizoul. Auzat og Vicdessos nedenfor.

Den obligatoriske oppstigningen gjennom skog slipper jeg ikke unna, men idag føles vandringen lysere enn før. En hest står og mumser gress og ser på meg på vei opp. Col de Rizoul (1330moh) byr på en mulighet til å klatre opp på en distinkt kolle for å kunne speide utover fjellene. Port de Saleix er synlig og nedenfor ligger Goulier, Olbier, Auzat og Vicdessos på rekke og rad.

Port de Saleix i horisonten.

Størstedelen av vandringen idag bød ikke på den mest spennende naturen. Col d'Esquérus (1467moh) er bare et gløtte innimellom skogen før man kommer ned på en skogsvei som tar en til Col de Grail (1485moh), vandringen her kunne omtrent vært en vandring på skogsbilveiene i Nordmarka. Col de Lercoul (1549moh) er og en overgrodd lysning blant trærne. Jeg tok meg en tur opp gjennom kratt og villniss til toppen av Pic de la Bède (1685moh) til dagens beste utsikt.

Utsikt fra Pic de la Bède.

Når jeg spiser lunsj nedenfor Col de Lercoul hvor jeg kan se ned mot Lercoul og Siguer, samt over til Gestiès, lander en liten sommerfugl på kneet mitt og slapper av der. Ruten går fredfullt ned dalsiden forbi rolige Lercoul (1120moh) på vei ned. Som ventet ankommer jeg Siguer (740moh) tidlig, men idag har jeg ingen problemer med det. Dessuten er Le Petit Gîte et usedvanlig koselig og lite vandrerhjem. Eneste på besøk idag.

Lercoul, med Gestiès på andre siden av dalen med Pla de Montcamp ovenfor.

Gîte'n drives av Fabrice Scheffer og du vil få en varm velkomst av ham hvis du kommer på besøk. Fabrice lager middag til oss begge mens han prøver å uttale navnet mitt korrekt, det er ikke ett lett navn for dem. I Siguer bor det ikke mer enn 18 personer og som i Goulier er det ikke snakk om mange fasiliteter i landsbyen, det er en annen bar/kafe her men åpningstidene til den var noe diffuse. Ikke den mest spennende turen idag, men en en fin kveld i Siguer.

Inne fra Le Petit Gîte i Siguer.

<- GoulierClarans ->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg