onsdag 4. september 2013

(GR10) Dag 37: Clarans - Rulhe

Lengde: 18.0km (732.3km), tid brukt: 8:33 (286:16).
Høydemetere (opp / ned): 1773m (43584m) / 688m (41733m).
Høyde (start / slutt / høyeste): 110moh / 2185moh / 2358moh.
Vær: Sol og fint vær.


Våkner opp etter en urolig søvn om natten grunnet et vondt underlag. Mye lyder om natten, men om morgenen så er det rolig og stille igjen. Fint vær, så alt ligger til rette for nok en flott dag, det dårlige været de første dagene i Ariege'n er nå helt glemt. Etter middagen igår og frokosten idag har det blitt gjort et kraftig innhogg i matposen. Og siden jeg tenker å gå til Refuge de Rulhe idag, hvor det er mat å få, lar jeg og noe mat ligge igjen til andre vandrere som skulle komme hit uten.

Cabane d'Artaran med Sirmont som jeg vandret over igår i bakgrunnen på den andre siden av dalen.

Sekken er betydelig lettere når jeg og Claire tar fatt på dagens etappe. Og det merkes, Claire klarer ikke å holde følge oppover den flotte stigningen mot Jasse d'Artaran. Det er alltid gøy å kunne se tilbake til hvor en har gått før, her over dalen mot Sirmont og lengre bak Pla de Montcamp. Cabane d'Artaran (1695moh) huser bare et rom å oppholde seg i og intet annet, men ligger veldig flott til.

Ved Centre d'Accueil du Plateau du Beille (1817moh) ligger det en restaurant, noe som gir en litt tilbake til sivilisasjonen følelse. Men siden jeg ønsker å vente på Claire, passer det godt å stoppe opp for noen forfriskninger. Utsikten er ihvertfall upåklagelig, i horisonten troner fjellene i Andorra. Ved siden av ligger Angaka Village Nordique, hvor det er mulighet for å overnatte i blant annet yurta-telt eller lavo. Når Claire dukket opp fra stien slår vi følge videre.

Plateau de Beille, nydelig landskap.

Etter å ha fulgt en sti opp langs siden av Piparlan begynner dagens storslagne fjellandskap å åpenbare seg. Etter å ha rundet Cabane de Beille-d'en-Haut (1939moh) bretter Plateau de Beille seg ut foran oss. Ruten går hovedsaklig på en skogsbilvei, men som blir mer igjengrodd etterhvert, og er det siste vi tenker på der den går bortover over grønne, frodige og runde fjelltopper. I horisonten spisse fjell og blå himmel.

Claire ved Col de Didorte.

Ved Prat Moll (1999moh) stopper Claire opp for å spise lunsj, jeg fortsetter den flotte vandringen. Men det magiske ordet har blitt sagt og det tar ikke lang tid før magen min (som forholdt seg helt rolig før) nå ber pent om påfyll. Etter en bratt stigning opp fra Col de Finestres (1967moh) går jeg ut på en pynt nedenfor Crête des Génibres for å spise. Mens dampen fra teen siger opp mot treet ovenfor passerer Claire forbi på stien bortenfor.

Utsikt tilbake mot Plateau de Beille fra Pic de Campalou, Pla de Montcamp synlig langt bak i bakgrunnen.

Jeg tar igjen Claire rett før Col de Didorte (2093moh) hvor det er en kort bratt stigning før ruten går over en grønn steppe opp mot et stiskille på omtrent 2278moh. Og åsted for dagens utflukt, jeg begir meg i vei på Tour de la Montagnes d'Ax og opp på Pic de Campalou (2132moh). Flott utsikt tilbake mot Plateau de Beille og landskapet rundt.

Med Pic de Rulhe (2783moh) nå dominerende i horisonten går siste delen av etappen over flere bølgende rygger, med Crêtes des Izards som den mest markante. En nydelig dal nedenfor med en symfoni av kubjeller. Flott vandring, men tung. Jeg går tom for vann. Ved Col de Terre Nègre (2304moh) kan jeg endelig se ned på Refuge de Rulhe, Claire befinner seg seg lengre bak etter å ha stoppet opp for å ta en telefon.

Storslått fjellandskap sett fra Pic de Campalou.

Jeg ankommer Refuge de Rulhe (2185moh) rimelig tørst etter en helt fantastisk vandring i dag, Claire ankommer noe senere. Det blir en fin kveld på turisthytta. Og i morgen er jeg på siste side av Pyrénées Ariégeoises kartboken.

Col de Terre Nègre, Refuge de Rulhe nedenfor.

<- ClaransMerens les Vals ->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg