søndag 8. september 2013

(GR10) Dag 41: Planes - Ras de la Carança

Lengde: 14.8km (818.4km), tid brukt: 7:34 (318:01).
Høydemetere (opp / ned): 1168m (48313m) / 837m (46816m).
Høyde (start / slutt / høyeste): 1500moh / 1831moh / 2367moh.
Vær: Lettere skyet om morgenen, regn og tåke, skiftende vær.


Det regnet en del i løpet av natten, men når jeg våkner så er det ikke så verst vær ute, sol og lettere overskyet. Idag slår jeg følge med Claire. Vi starter vandringen med et besøk i den lille kirken her i Planes, kirken er ikke stor og huser bare et lite og rundt rom innvendig. Bak oss i horisonten kan vi se Puig Carlit.

Den lille runde kirken i Planes.

Utsikt ovenfor Planes, i horisonten Puig Carlit.

Det er tilbake til skogsvandringen idag, opp mot Pla de Cédeilles (1911moh) går stien oppover under trærne med små blikk ut mot dalen. Utsikten derfra gir oss en oversikt over den andre siden av dalen som vi skal gå til, mot Jasse des Collets. Ruten går så i en løkke sørover i dalen nedenfor hvor vi går rundt Refuge de l'Orry og krysser Ribérole-elven ovenfor hytta.

Ved Refuge de l'Orry (1810moh) snakker vi med en gjeter som holder til i den ene delen av hytta, den andre delen er åpen for vandrere. Han skuler mistroisk på været og har ikke helt troa på at vi slipper unna tordenvær i dag og. Det er litt mer skyer på vei inn over fjellet nå og noen er litt mørkere enn før.

Claire på vei opp mot Coll Mitja gjennom et surt regnvær.

Skybrudd over Ras de la Carança.

Ved Prats Balaguer (1685moh) er det liten cabane og flere murmeldyr som stirrer på oss. Herfra og opp til Jasse des Colletts (2073moh) er det bratt. Der oppe slenger vi sekkene på bakken og spiser lunsj. Solen titter fram. Ovenfra hører vi stemmer i fra skogen, og kort tid etter passerer en større gruppe oss. Vi kan se Coll Mitja og ruten opp dit høyere oppe.

Ferden fortsetter videre og vi går inn i skogen igjen med ganske fint vær over oss. Når vi kommer ut av skogen noen få minutter etterpå ligger fjellet innhyllet i tåke og en kort stund begynner det å hølje ned. Nok et eksempel på at vær kan skifte fort i fjellet. Vi sliter oss oppover mot Coll Mitja (2367moh) hvor det blåser enda kraftigere, på vei nedover letter det noe og fjelltopper løsriver seg fra skyene. Ruten går omtrent rett ned fra passet.

På vei ned mot Refuge de Ras de la Carança.

Middag på Refuge de Ras de la Carança, jeg sitter nærmest vinduet.

Ved Refuge de Ras de la Carança (1831moh) har det blitt et opphold i det dårlige været. Gjeteren vi møtte mente det ville være mange folk her, da han trudde det nok ville være en del jegere her. Og det er mange folk her, men ingen jegere. En stor gjeng med nederlendere er her, den store gruppen som gikk forbi oss tidligere hørte til denne gruppen. Hvis man ser bort fra været så var ikke dette den mest spennende dagen. Da er det hyggelig at det om kvelden fyres opp et stort bål ute.

<- PlanesMariailles ->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg