onsdag 14. august 2013

(GR10) Dag 16: Ilheou - Cauterets

Lengde: 9.7km (304.8km), tid brukt: 2:08 (117:05).
Høydemetere (opp / ned): 24m (17061m) / 1099m (16165m).
Høyde (start / slutt / høyeste): 1988moh / 913moh / 1988moh.
Vær: Sol om morgenen, så tåke, sol om ettermiddagen igjen.


Etter en endring i planene ble dette mer for en hviledag å regne, jeg har bestemt meg for å ta ruten om Vignemale og Gavarnie istedet for min opprinnelige plan om å gå mot Grust eller Luz St Saveur. I boken min beskrevet som en variant, men har samme status som å gå til Luz. Det betyr at jeg idag bare setter kursen ned mot Cauterets. Frokosten på refugen er ikke noe å skrive hjem om, skrale saker.

Lac d'Ilheou om morgenen.

Det er sol og blå himmel ute, og med bare omkring to timer å gå ned til Cauterets på har jeg ikke stress med å komme meg avgårde. Istedet tar jeg meg en tur langs vannet og går opp på en kolle hvor jeg kan se ned på fjellene som speiler seg i det klare vannet. Når skyene kommer og igjen lukker sikten over vannet tar jeg sekken på ryggen og begir meg ned Gave d'Ilheou mot Cauterets.

Lac d'Ilheou med Refuge d'Ilheou.

Tåke over Gave d'Ilheou.

Det går en grusvei ned dalen, men ruten følger ikke den. Istedet sliter man seg ned dalen på en ujevn sti gjennom ur ovenfor veien. De fleste som går oppover bruker grusveien. Ved pont aux granges de Houssat går og stien gjennom høyt og vått buskas. Det er ikke en svært begivenhetsrik tur ned dalen. Siste delen ned mot Cauterets går man bratt ned med taubanen (telepherique de Lis) hengende ovenfor seg.

Ned Gave d'Ilheou gikk ruten bratt ned på en ujevn sti over ur.

I Cauterets spiser jeg en stor pizza på torget til lunsj. Jeg ordner meg en nytt munnstykke til camelbaken, men teltutstyr og mer gaffatape (hva er gaffatape på fransk??) får jeg ikke tak i. Etter å ha unnagjort de praktiske oppgavene trer jeg inn i rollen som turist. Jeg tar taubanen opp til Lys over der jeg gikk ned tidligere. Nede ved Cauterets har det lettet, men her oppe holder fjellene skyene fanget i sitt favntak.

Kirke i Cauterets.

Jeg spiser jeg en hel grei middag på gîte'n (Gîte Beau Soleil) jeg har fått plass på. Avslutter dagen med noen øl på gîte'n, på skjermen spiller Frankrike en kjedelig fotballkamp mot Belgia.

På vei ned fra Lys i taubanen.
<- IlheouOssoue ->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg